Sultandağı'ndan Kısa Kısa

Sultandağı Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce toplanan yaklaşık 1 milyon mavi pet şişe kapağıyla engellilere bağışlanmak üzere 3 tekerlekli

Sultandağı Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce toplanan yaklaşık 1 milyon mavi pet şişe kapağıyla engellilere bağışlanmak üzere 3 tekerlekli sandalye alındı.

Dernek Başkanı Mustafa Taşkın, AA muhabirine, bazı kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle 330 kilogram mavi kapak toplayarak, Afyonkarahisar Çağdaş Geri Dönüşüm Fabrikası'na teslim ettiklerini ve karşılığında 3 tekerlekli sandalye aldıklarını söyledi.

Mavi kapak kampanyalarında 200 kilogram kapağa bir tekerlekli sandalye verildiğini belirten Taşkın, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yaklaşık 1 milyon kapak toplayarak Afyonkarahisar Çağdaş Geri Dönüşüm Fabrikası'na teslim ettik. Bununla sadece bir tekerlekli sandalye alabildik. Fabrika yetkililerine iki tekerlekli sandalyeye daha ihtiyaç duyduğumuzu söyledik. Onlar da bizi kırmayarak fazladan iki tekerlekli sandalye hediye etti."

-"Tel Kırma ve Makrame Kursu" açıldı

(Fotoğraflı)

Sultandağı Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Tel Kırma ve Makrame" kursu açıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Taşkın, AA muhabirine, engellilerin boş zamanlarını iyi değerlendirmesi, el sanatlarını geliştirmesi ve aile bütçelerine katkı sağlaması amacıyla Sultandağı Kaymakamlığı'nın desteğiyle dernek binasında "Tel Kırma ve Makrame" kursu açtıklarını söyledi.

Kursa 9 engellinin katıldığını belirten Taşkın, ücret talep etmeden gönüllü olarak kursta eğitim veren Sultandağı Kaymakamı Mevlüt Şekerci'nin eşi Aliye Şekerci'ye teşekkür etti.

Taşkın, kursun gelecek ay sona ereceğini ve burada üretilen eserlerin sergileneceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: