Sultangazi Belediyesi yaşlılar için bakım elemanı yetiştirecek

Sultangazi Belediyesi, yaşlı ve hastaların bakım hizmetleri için “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım” projesini hayata geçiriyor....

Sultangazi Belediyesi, yaşlı ve hastaların bakım hizmetleri için “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım” projesini hayata geçiriyor. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından mali destek alan projenin eğitim başvuruları başlarken, proje sonunda katılımcılara istihdam olanağı sağlanacak.
Sultangazi Belediyesi’nin hazırladığı “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım” projesi eğitim başvuruları başladı. “Sosyal İçerme ve Toplumsal Bütünleşme, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında destek alan proje, Sultangazi Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İstanbul Evde Bakım Derneği ortaklığında yürütülüyor. Özel bir hastanenin de iştirakçi olarak destek sunduğu proje kapsamında, 120 kişiye eğitimler verilecek. Yirmişerli gruplar halinde verilecek eğitimlerin ilki, 24 Ekim Pazartesi günü başladı.
Hasta bakımı konusunda nitelikli personel yetiştirmeye yönelik hazırlanan proje ile gençlerin ve kadınların iş gücü piyasasına katılmaları hedefleniyor. 15-40 yaş arası, en az ilkokul mezunu herkesin başvuru yapabileceği eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılara “Bakım Elemanı” sertifikası verilerek istihdam olanağı sunulacak. Eğitimli bakım elemanlarının sektöre girişini sağlayacak projeyle yaşlı ve hasta bireylerin yaşam kalitesi standartlarının artırılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz