Sultangazi'de cirit şenliği

Türklerin ata sporu cirit, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle Esentepe Mahallesi’nde cirit severlerle buluşacak.<br/> Orta...

Türklerin ata sporu cirit, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle Esentepe Mahallesi’nde cirit severlerle buluşacak.
Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporu cirit için, Sultangazi Belediyesi tarafından yapılacak bir organizasyonla 5 Mayıs Cumartesi günü Esentepe Mahallesinde Halk Ekmek Fabrikası yanında şenlik düzenlenecek. Etkinliğe, Erzurum’dan gelen Erzurum Atlı Cirit Kulübü ile Sivas’tan Sivas Atlı Cirit Kulübü’nün katılacağı ve toplam 14 atın mücadele edeceği kaydedildi.
Tarihi Orta Asya’da Türk boylarına dayanan cirit, Osmanlı döneminde de değer verilen bir gösteri sporuydu. Zamanla eski değerini kaybeden ata sporu, cumhuriyet döneminde azda olsa küçük yarışmalara sahne oldu. Bugün de sadece bazı bölgelerimizde çeşitli yarışmalar halinde oynan cirit, son zamanlarda özellikle resmi törenlerde boy göstermeye başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz