Sultangazi’ye çok fonksiyonlu pazar alanı

Sultangazi Belediyesi’nin 7 yıldızlı pazar alanları ve hizmet tesisi yapım hamlesi devam ediyor.

Sultangazi Belediyesi ilçenin farklı noktalarında planladığı 7 Yıldızlı Pazar alanlarının üçüncüsünü 50. Yıl Mahallesi’nde başlatıyor. Sultangazi Belediyesi daha önce de Sultançiftliği ve İsmetpaşa mahallelerinde çok fonksiyonlu Pazar alanlarının temelini atmıştı. Bu tesislerin yapımı hızla devam ederken, kısa sürede hizmete alınması hedefleniyor.

50. Yıl Mahallesi’nde yapılacak Pazar Alanı ve Hizmet Tesislerinin ihalesi tamamlanarak inşaat aşamasına gelindi. 50. Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri binası, 10 bin 888 m2 inşaat alanı ve 2 bin 795 m2 peyzaj alanından oluşuyor. 7 ayrı üniteyi içinde barındıracak tesiste; mahalle pazar yeri, bilgi evi, aile sağlığı merkezi, kurban kesim yeri, afet merkezi, otopark, park- çay bahçesi bulunacak.

Reklam
Reklam

Tesis; afet zamanlarında toplanma yeri, Pazar alanları ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak hizmet verecek şekilde tasarlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, 50. Yıl Mahallesi’ne çok fonksiyonlu pazar alanına kavuşturmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sultançiftliği ve İsmetpaşa mahallelerinde 7 Yıldızlı Pazar alanlarının inşaatlarının başlattıklarını belirten Başkan Altunay, bu tesislerin kısa bir zamanda tamamlanacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: