Sultanhisar’da 7 Bin Melengiç Antep Fıstığı Alacak

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Uzunlar köyünde 7 bin yabani melengiç ağacının Antep Fıstığına dönüştürülmesi için...

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Uzunlar köyünde 7 bin yabani melengiç ağacının Antep Fıstığına dönüştürülmesi için aşılama projesi başlatıldı.

Sultanhisar’a bağlı Uzunlar köyünde daha önce ilgi gören melengiç aşılama çalışmalarının ardından yeni bir “Yabani Melengiç Ağaçlarına Antepfıstığı Aşılama Projesi” başlatıldı. Uzunlar köyünde alternatif meyveciliği geliştirme kapsamında 7 bin yabani melengiç ağacına aşılama yapılmaya başlandı.

Sultanhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından organize edilen, yabani melengiç ağaçlarına antepfıstığı aşılama projesinde, melengiç ağaçlarına antepfıstığı aşılandı. 8 aşıcı ustası tarafından uygulanan aşılama projesi, 3 yıl boyunca sürecek. Aşılama projesinde toplamda 7 bin adet göz aşısı yapılması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz