Sulukule'de yıkım gerginliği

İSTANBUL (İHA) - "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Sulukule'de bulunan evlerin yıkımları bugün de sürdü. Yıkılacak evlerin kapısına kırmızı çarpı işareti konduğunu belirten Sulukuleli kiracılar, yıkıma tepki gösterdi.

Sulukule'de "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında yıkılması planlanan 9 binadan 6'sı Fatih Belediyesi zabıta ekiplerince yıkılırken, içerisinde işgalcilerin bulunduğu 3 bina yıkılamadı. Yıkım sırasında halkla zabıta ekipleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Binanın tarihi dokusu bulunduğunu ve yetkililerden izin alınması gerektiğini belirten Sulukuleliler, yıkım ekiplerine tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Kısa süren tartışmaların ardından iş makineleri yardımıyla yıkım işlemi gerçekleştirildi. Yıkımın ardından bir açıklama yapan Sulukuleli kiracılar, Taşoluk'tan da ev alamamaktan şikayet ederek, "Biz Sulukuleli kiracılar yoksunuz ama bugün yine de iyi kötü başımızı sokacağımız bir damımız var ama yarın sokaktayız. Belediye kapımıza yıkılacak anlamına gelen işaretler koyuyor. Biz kırmızı çarpı işareti konulan evlerde yaşıyoruz. Çocuklarımızı orada yetiştiriyoruz. Evler yıkılırsa sokakta kalırız" diye konuştu.