Suluova Emniyeti'nden "Hayat Yaşamaya Değer" Projesi

Suluova Emniyet Müdürlüğü, "Hayat Yaşamaya Değer" projesi ile intihara teşebbüs eden 120 kişiden 18'ine destek sağladı.

Suluova Emniyet Müdürlüğü, "Hayat Yaşamaya Değer" projesi ile intihara teşebbüs eden 120 kişiden 18'ine destek sağladı.

Polis-vatandaş ilişkilerinin güçlendirilmesi ve polisin yardım elinin daima halkın yanında olduğunun bilinmesine yönelik olarak hazırlanan projeyi hayata geçirdiklerini belirten Suluova Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, yaptığı açıklamada, bir yıldır uyguladıkları proje kapsamında intihara teşebbüs eden 120 kişiden 18'ine destek sağladıklarını anlattı.

Sosyal sorumluluk kapsamında toplumun her kesimiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Akkaya, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Amacımız çeşitli nedenlerle toplumdan kopmuş ve depresyona girmiş vatandaşlarımızı yeniden hayata kazandırmak, sıcak dost eliyle polis-halk ilişkilerini geliştirmek, halkın sorunlarını yerinde tespit etmek, taleplerini rahatça dile getirebilecekleri sevgi, saygı ve güvene dayalı işbirliği ve dayanışma ortamını oluşturmaktır."

Son üç yıl içerisinde intihara teşebbüs eden 120 vakanın olduğunu anlatan Akkaya, şunları kaydetti:

"Bunlardan destek almayı kabul eden 18 vatandaşımıza oluşturduğumuz bir komisyon eşliğinde psikolojik destek sağlayarak yeniden hayata tutunmalarına vesile olduk. Bu hedef doğrultusunda 5 kişiden oluşan bir komisyon kurduk. Destek almayı kabul eden 18 vatandaşımızı ikametlerinde ziyaret ettik. Aile içi şiddet, töre, ekonomik ve psikososyal nedenler veya değişik nedenlerle intihara teşebbüs eden bu kişilere vakit kaybetmeden ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde gereken sosyal ve psikolojik desteğin verilmesini sağladık. Kişilerin tekrar intihar etme girişimlerinin önlenmesi amacıyla intihara sebep olan psikolojik ve sosyolojik nedenleri inceleyerek kişilere gerekli rehabilitasyon desteği verilerek intihar olaylarının önlenmesini sağlamaya çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: