Suluova Kaymakamlığı'ndan "Trafik Kazalarından Doğan Özürlülüğün Önlenmesi" Projesi

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, özürlüler destek programı kapsamında trafik kazalarının azaltılması amacıyla yaptıkları "Trafik Kazalarından Doğan Özürlülüğün Önlenmesi" projesinin kabul

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, özürlüler destek programı kapsamında trafik kazalarının azaltılması amacıyla yaptıkları "Trafik Kazalarından Doğan Özürlülüğün Önlenmesi" projesinin kabul edilerek finansman desteği sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Sarıfakıoğulları, trafik kazalarının oluşmadan önce önlenmesi amacıyla anaokullarından başlayarak bireyleri eğitmek suretiyle azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Proje kapsamında ilçenin Mihri Hatun Anaokulu bahçesinde "trafik eğitim pisti" oluşturacaklarını söyleyen Sarıfakıoğulları, "Bu eğitim pistinde aküyle çalışan araçlar ve trenler olacak. Ayrıca sinyalizasyon sistemi, köprüler, yollar, trafik işaretleri ve hemzemin geçişi olacak. Anaokulu öğrencilerimiz burada trafik eğitimi alacaklar ve trafiğe çıktığında uygulamalarını sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bu uygulamalı trafik eğitimleri ile trafik bilicinin oluşturulması ve trafik kazalarından kaynaklanan özürlülüğün artışının önüne geçilmesine katkı sağlanmayı hedeflediklerini belirten Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:

"Ayrıca, ilçe genelinde öğrenciler, veliler ve diğer katılımcılara yönelik yapılacak konferans, panel, gösteri yürüyüşleri ve sinevizyon gösterileri ile toplum genelinde sonradan ortaya çıkan özürler ve bunların önlenmesine yönelik bilinç oluşturulması projemizin hedeflerini oluşturmaktadır. Bu projenin daha bilinçli ve sorumluluk sahibi yaya ve şoförlerin oluşmasında çok etkili olacağını düşünüyorum."

Muhabir: Murat Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: