Suluova'da El Sanatları Sergisi

Suluova'da İş Kurumu, Suluova Meslek Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Suluova Kadın Girişimciler Derneği ortaklığında yapılan "Geleneksel el sanatlarının öğretilmesi ve

Suluova'da İş Kurumu, Suluova Meslek Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Suluova Kadın Girişimciler Derneği ortaklığında yapılan "Geleneksel el sanatlarının öğretilmesi ve yaşatılması" kursunu tamamlayan 25 kursiyerin çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.

Açılışa, Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Amasya Valisi A. Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz, Suluova Kadın Girişimciler Dernek Başkanı Canan Oral, protokol eşleri ve ilgililer katıldı.

Kaymakam Sarıfakıoğulları, burada yaptığı konuşmada Kaymakamlık olarak daima bu tür girişimlerin desteklediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Sarıfakıoğulları, "Geleneksel el sanatlarımızın hem devamı hem de iktisadi anlamda değerlendirmesi için ortaya konan bu özverili çalışmaları çok önemsiyor ve teşvik ediyoruz. Bu faaliyetler neticesinde çalışmalar yürüten hanım kardeşlerimizin iş edinmeleri için destekçi olacağız" dedi.

Amasya Valisi Öz'ün eşi Rukiye Öz se, "Geçmişimizin geleceğe taşınması ve kültürümüzün yaşatılması için bu çalışma ve gayretler çok önemlidir. Hanımlarımızın bu el emeği göz nuru çalışmaları kültürümüzün yaşatılması adına çok mühimdir. Özellikle de unutulmaya yüz tutmuş bölgemize has el sanatlarımızın yaşatılması ve bölgemizi temsili noktasında çok mühimdir. Emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Atölye kurarak el sanatlarını yaşatmaya çalışacaklarını belirten Suluova Kadın Girişimciler Dernek Başkanı Canan Oral da, "Geçmişten günümüze kadar süregelen el sanatlarımızı açacağımız atölye aracılığıyla yaşatacağız. Ayrıca hanımlarımızın el becerilerinin geliştirmelerini ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan sertifika töreninin ardından bayan kursiyerlerin hazırladığı "geleneksel el sanatlarının öğretilmesi ve yaşatılması" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Murat Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: