Suluova'da Engelliler Için Iş Okulu

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, ilçede ihtiyaç dışı olan bir okul binasında engelli öğrenciler için iş okulu açılacağını

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, ilçede ihtiyaç dışı olan bir okul binasında engelli öğrenciler için iş okulu açılacağını bildirdi.

Yılmaz, ilçenin Hacı Bayram Mahallesi'nde ihtiyaç dışı bulunan Hacı Bayram İlkokulu binasının iş okulu olarak eğitim vermesi için Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaptıklarını ve onay aldıklarını söyledi.

Bakım ve onarım çalışmaları yapılan okul binasını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yılmaz, "Bünyemizde bu konuda bir okulumuz mevcut değil. Eğitim için dışarıya giden engelli öğrencilerimize ilçemizde oluşturulan iş okulumuzda eğitim vermek amacındayız" dedi.

Reklam
Reklam

Engelli bireylere yönelik oluşturulan okulun, Hacı Bayram Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi İş Okulu adıyla bağımsız ve gündüzlü bir okul olarak eğitime başlayacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kurucu Müdürlüğüne Murat Gökhan Keskin görevlendirildi. Merkezde, 23 yaşından gün almamış, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin genel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumları ile iş ve mesleğe yönelik beceriler kazanmalarını sağlamak amaçlanıyor. Tahsis edilen binanın bakım, onarım ve tadilat çalışmaları devam ediyor. Her bireyi önemsiyoruz. Herkese eğitim alanları oluşturmak istiyoruz. Engelli olsun ya da olmasın tüm bireylere gereken eğitim ve öğretimleri vermek için çaba gösteriyoruz. Bu konuda ailelerimizin bizimle iş birliği yapmalarını istiyoruz."

Yılmaz, merkezde bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra, ikinci dönemde eğitimlere başlamayı planladıklarını ifade etti.

Muhabir: Murat Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz