Suluova'da KKKA Semineri

Amasya'nın Suluova ilçesinde öğrencilere yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Amasya'nın Suluova ilçesinde öğrencilere yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen seminer, Suluova Şehit Erkan Ayas Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Seminerde konuşan, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, havaların ısınmasıyla kene vakalarının görülme ihtimaline karşı öğrencilere ve vatandaşlara uyarıcı bilgiler verilmesi amacıyla bu organizasyonu tertip ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İlçenin hayvancılık faaliyetleri kapsamında önemli bir bölge olduğunu ifade eden Sarıfakıoğulları, "Kene bulunma olasılığı yüksek bir yerleşim yeri konumunda. İlçemiz genelinde kene vakalarının olmaması için gerekli uyarıcı ve önleyici çalışmaları ilgili birimlerimiz düzenli olarak yürütmektedir. Halkımızı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ne kadar çok aydınlatırsak o derecede kene olaylarını önlemede başarılı oluruz. Bu konudaki yeterli hassasiyetin arttırılması sağlanana kadar çalışmalar devam edecek" dedi.

Daha sonra uzmanlar tarafından katılımcılara kene vakalarına karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: