Suluova’da "Şirketlerde Kurumsallaşma Ve Risk Yönetimi" Paneli

Suluova’da, Suluova Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği “Şirketlerde Kurumsallaşma ve Risk Yönetimi" konulu panel düzenlendi.

Suluova’da, Suluova Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği “Şirketlerde Kurumsallaşma ve Risk Yönetimi" konulu panel düzenlendi. Belediye Başkanı Mahmut Boz, Suluova’nın 1957 yılında kurulan Şeker Fabrikası ile yeni maden ocaklarının işletmeye açılmasıyla birlikte büyük bir gelişim göstererek ekonomik ve nüfus olarak bölgede en hızlı gelişen ilçe olduğunu söyledi. İlçenin son yıllarda istihdam alanlarının daralmasının bu hızlı gelişimi durdurduğunu ve göç verdiğini belirten Boz, "İlçemizi oldukça etkileyen bu sarsıntılı dönem ekonomik kaynaklarımız, kendine güvenimiz ve coğrafi konumumuzun devreye girmesiyle bu sıkıntılı süreç çok kısa sürede atlatıldı. Son beş yıldır ise Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasıyla birlikte yeni istihdam alanlarının açılması ve toplu konutların yapılması yaşanan göçü durdurmuştur, bu da ilçenin geliştiğinin göstergesidir" dedi. “Şirketlerde Kurumsallaşma ve Risk Yönetimi” panelini sunan Panelist Mali Müşavir ve Yönetim Danışmanı Faik Yılmaz, ilçede genelde KOBİ niteliğinde aile firmaları olduğunu belirterek, bu firmaların kurumsallaşma oranının ise yeterli olmadığını gördüğünü söyledi. Bünyelerinde profesyonel yöneticiler olmayan firmaların kurumsallaşamadığı için bir nesilden öteye aktarılamadığına dikkat çeken Yılmaz, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemi, kurumsallaşmayan firmaların karşılaştıkları olumsuzluklar ve kurumsallaşmanın sağlayacağı faydalar konularında sunum yaptı. Kurumsallaşmanın en büyük faydalarından birisinin şirketlerin sıhhatli büyümelerine katkısı ve şirketlerin daha sonraki nesillere devredilerek uzun süre faaliyetlerine devam etmesi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Şirketlerde kurumsallaşma açısından önemli olan yönetim kurallarının etkin ve verimli çalışması, şirket yönetim kurullarında aylık faaliyet raporlarının hazırlanmasıdır. Kurumsallaşan firmalarda büyüme daha sağlıklı bir şekilde izlenmekte, karlılık durumu daha dikkatli bir şekilde takip edilmekte ve finansal işler daha iyi yönetilmektedir” dedi. Bir diğer panelist İç Denetim Direktörü Ramazan Kökez ise, şirketlerde risk yönetimi ve iç denetim konularında katılımcılara sunum yaptı. Panel sonunda panelistler Yılmaz ile Kökez’e Belediye Başkanı Boz ve TSO Başkanı Turgut Aksu tarafından teşekkür plaketi verildi. Ticaret Ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşen panele, TSO Başkanı Turgut Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Ali Usta ile çok sayıda firma yetkilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: