‘sümbüller’den Vali Coş’a Ziyaret

‘Toroslarda Yeşeren Sümbüller’ projesi kapsamında Adana'ya gelen Hakkarili 25 öğrenci, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u...

‘Toroslarda Yeşeren Sümbüller’ projesi kapsamında Adana'ya gelen Hakkarili 25 öğrenci, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

Doğu ve batı illerindeki çocukların birbirlerini tanımaları ve anlamaları amacıyla Adana Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan 25 öğrenci dün Adana’ya gelmişti. Gönüllü polis memurlarının evlerinde kalan öğrenciler, bugün Adana’yı gezerek bir takım etkinliklere katıldı. Hakkarili öğrenciler daha sonra ziyaret ettikleri Vali Coş’a çiçek verdi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler, Vali Coş’u Hakkari’ye davet etti. Vali Coş ise öğrencilere kitap hediye etti. Ziyarette konuşan Vali Coş, projenin amacının, zaten var olan birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek olduğunu ifade ederek, “Çözüm sürecine de katkıda bulunacak güzel bir proje. Bu proje, ayrılığımızın olmadığı, aynı toplumun aynı milletin seçkin bir ferdi olduğumuzu ortaya koymayan çalışan ve bu kapsamda da öğrencilerimizle kalıcı dostluklar kurulmasını sağlayan aile bazlı bir projedir. Bunun farklı kurumlarda farklı illerde de uygulanmasının fayda sağlayacağını düşünüyorum. Misafirlerimiz burada belirlenen polis ailelerinin yanında kalıyorlar. Dostlukları ve arkadaşlıkları daha sağlam temellerle atıyorlar” dedi.

Adana'da 2 gün daha kalacak olan öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: