Sümbüllü Bahçe, yoğun ilgi görüyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Sümbüllü Bahçe Konağı, kısa sürede kentin gözbebeği konumuna...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Sümbüllü Bahçe Konağı, kısa sürede kentin gözbebeği konumuna geldi. Tarihi konağı gezen Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın turizmde hedefine ulaşmasında bu tür yatırımların lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kısa bir süre önce hizmete açılan Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı’nda Vali Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan’ı ağırladı. Konuklarına Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı’nı gezdiren ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dündar, konağın Bursa’ya kazandırılış sürecini ve bundan sonra üstleneceği misyonu anlattı.
Vali Şahabettin Harput, böylesi özel ve prestijli bir tesisi Bursa’ya kazandıran Başkan Mustafa Dündar’ı kutladı ve teşekkür etti. Bursa’nın turizm kenti olması için sürdürülen çalışmalara Osmangazi Belediyesi’nin büyük destek verdiğini anlatan Vali Harput, "Osmangazi Belediyesi tarihi kültürel mirasa sahip çıkıyor. Böylesi önemli eserleri yeniden kentin hazineleri arasına katıyor. Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı da bunlardan biri. Şehrimizin böyle prestijli bir mekana ihtiyacı vardı. Bursa’da turizmin gelişmesinde bu konağımızda önemli bir rol oynayacak." dedi. Vali Harput, Sümbüllü Bahçe Konağı’nın gerek otantik havası gerekse ziyaretçilerine sunduğu eşsiz Bursa manzarasıyla büyüleyici bir atmosfer oluşturduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

TURİSTLERİN UĞRAK YERİ OLACAK
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Sümbüllü Bahçe Konağı’nın Bursa turizmine değer katacak prestijli bir mekan olduğunu anlattı.
Dündar, "Tarihi dokunun hâkim olduğu konak, kente gelen turistler için vazgeçilmez bir uğrak yeri olacak. Özgün yemek kültürü, sosyal-kültürel yönü ve büyüleyen mimarisiyle Sümbüllü Bahçe Konağı, Bursa’nın önemli bir markası olarak hizmet verecek. Bursamızın gözbebeği olacak." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz