Sümer Cami Meydanı Eski Haline Kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze İlçesi Hereke bölgesinde bulunan ve 19. Yüzyıl'da Abdülmecid döneminde yapılan tarihi...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze İlçesi Hereke bölgesinde bulunan ve 19. Yüzyıl'da Abdülmecid döneminde yapılan tarihi Sümer Cami Meydanı'nı eski haline kavuşturmak için çalışmalara başladı. Yapılacak peyzaj düzenleme çalışmaları ile Kocaeli'nin en önemli tarihi meydanlarından biri ülkemize kazandırılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları restore ederek bir bir gün ışığına çıkarmaya devam ediyor. Kentsel sit alanı içinde bulunan Hereke'de bulunan tarihi Sümer Cami Meydanı'na yapılacak çalışmalar da bunlardan biri. Abdülmecid dönemine ait Cami meydanına yapılacak peyzaj düzenleme çalışmaları ile tarihi alan eski haline kavuşturulmuş olacak.

Reklam
Reklam

Önemli çalışma için Büyükşehir Belediyesi İmar Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından projeler titizlikle hazırlandı. Hazırlanan projelerin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından tarihi meydan peyzaj düzenleme çalışmalarına start verildi. Alanın eski dokusuna özgü yapılacak düzenleme çalışmaları, yer zeminin düzgün yapıya kazandırılması için kazı çalışmalarının bitmesi ile başlatıldı.

Çalışmalarda tarihi meydanının yürüyüş yolları bakıma alınacak, bitki süs havuzlarının yapılacak, tarihi çınar ağaçları korunarak ışıklandırmaları sağlanacak. O döneme ait aydınlatma araçları ile donatılacak alanda bir de kültür evi bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: