Sümerbank parkı yeşillendiriliyor

Adıyaman'da eski Sümerbank fabrikası bahçesinde yapımı sürdürülen kültür ve spor amaçlı parkın, 2. etap çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman'da eski Sümerbank fabrikası bahçesinde yapımı sürdürülen kültür ve spor amaçlı parkın, 2. etap çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman Belediyesi tarafından park yapımı için bölgede yürütülen yoğun faaliyetler kapsamında, önemli bir aşama kaydedildi. 22 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan parkın 1. etabı tamamlandıktan hemen sonra 2. etapta yer alan projelerin faaliyete geçirilmesi amacıyla yoğun gayret gösteriliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bitkilendirme çalışmaları yapılıyor. Yeşil alan için belirlenen bölgelere bir yandan çeşitli fidan türleri dikilirken, diğer yandan çim ekimi için zemin çapalanarak tasfiye ediliyor.

Reklam
Reklam

Dikilen fidanlar çınar, top akasya, erguvan, bostan gülü, defne, ateş dikeni, oya ağacı, yasemin ve gülhatmi türlerinden oluşuyor.

  1. etapta kafeterya, amfi tiyatro, kuru havuz, ıslak havuz, yapay gölet, çeşitli kamelya ve yürüyüş yollarının yer aldığını belirten yetkililer, parkın kısa sürede tamamlanarak, hizmete sunulacağını kaydetti.

    Çalışmaları yerinde gören mahalle sakinleri ise mutlu olduklarını ifade ederek, faaliyetlerin tamamlanmasıyla birlikte hem bölgeye çok amaçlı ve önemli bir parkın kazandırılacağını hem de Sümerbank alanının atıl durumdan kurtulacağını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: