Sümeyye'ye Son Bakış

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ana yolda karşıdan karşıya geçmek isterken otomobilin altında kalan küçük kız gözyaşları...

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ana yolda karşıdan karşıya geçmek isterken otomobilin altında kalan küçük kız gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Küçük kızın amcasının da yıllar önce aynı yolda meydana gelen trafik kazasında öldüğü öğrenildi.

Orhangazi’yi ikiye bölen Bursa-İstanbul yolunda, vatandaşlarca sık sık kesilen orta refüj tellerinin arasından karşıdan karşıya geçmek isterken otomobilin çarptığı 7 yaşındaki Sümeyye Fatma Arslan son yolculuğuna uğurlandı. Sümeyye’nin cenazesi, Muradiye Mahallesi’nde kazanın meydana geldiği noktanın hemen yakınındaki evlerine getirildi. Baba Hüseyin Arslan metanetini korurken, anne Ayşe Arslan yakınlarının yardımı ile ayakta durabildi. Sümeyye’nin ağabeyleri 12 yaşındaki Hasan ile 14 yaşındaki Mahmut’un feryatları ise yürekleri dağladı.

Reklam
Reklam

Küçük Sümeyye, Gazi Orhan Bey Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy beldesinde aile kabristanına defnedildi.

Yakınları, Hüseyin Arslan’ın 4 Haziran 2002’de ağabeyi Yakup Arslan’ı da aynı yolda trafik kazasında kaybettiğini söyledi. Öte yandan Hüseyin Arslan’ın babası Hasan Arslan’ın da yıllar önce yurt dışından dönerken uğradığı soygun sonrası vefat ettiği öğrenildi.

"DAHA KAÇ SÜMEYYE GİDECEK?"

Sümeyye Fatma Arslan’ın vefatından sonra yıkılan acılı baba Hüseyin Arslan yetkililere sitem etti. Baba Arslan, kaymakamlık, belediye ve emniyetin ana yolda yaşanan trafik kazalarına ilgisiz kaldığını ileri sürerek, “Yıllardır süregelen insanlık dramı tekrar tekrar yaşanıyor. Buna yetkili merciler hala suskun mu kalacak?” diye sordu.

Arslan ailesinin yakınları ise evlerinin hemen yakınındaki üst geçidin kaldırılmasından sonra yayaların orta refüjü kullanmaya itildiğini iddia etti. Vatandaşlar, alt geçitlerin madde bağımlıları ve alkoliklerin mekan olması yüzünden kullanılmadığını, orta refüjlere güvenlik için çekilen tellerinse bölge sakinleri tarafından karşıdan karşıya geçmek için sık sık parçalandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: