Sun-ka Kağıt Yarım Milyon Dolarlık Su Arıtma Tesisi Kurdu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde faaliyet gösteren Sun-Ka Kağıt ve Karton Sanayi, fabrika atıklarının önüne geçmek için...

Çorum'un Sungurlu ilçesinde faaliyet gösteren Sun-Ka Kağıt ve Karton Sanayi, fabrika atıklarının önüne geçmek için 400 metreküp kapasiteli arıtma tesisi kurdu.

Çamur susuzlaştırma ünitesiyle Çorum bölgesinde ilk önemli arıtma tesisini kuran Sun-Ka Kağıt ve Karton Sanayi, Çorum Belediyesi su arıtma tesisiyle eş zamanlı olarak dekantör ünitesini de bünyesine dahil etti.

Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren SUN-KA Kağıt ve Karton Sanayi Genel Müdürü Zeki Öztekin, "Biz Sun-Ka Kağıt ve Karton Sanayi olarak arıtma tesisine gerekli yatırımları yapıyoruz. Bu zamana kadar arıtma tesisi için 450 bin dolar yatırım yaptık. Çünkü doğayı korumak her vatandaşın asli görevidir. Bizde bu bilinçle fabrikamızda çalışmalar yaptık ve halende yeni yatırımlar üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Arıtma tesisinin tam kapasite ile çalıştığını kaydeden Zeki Öztekin, "Arıtma tesisi hem kimyasal hem de biyolojik arıtma yapıyor ve arıtmanın kontrolünü de 2 uzman tarafından gerçekleştiriliyor. Bu uzman arkadaşlarımız arıtma tesisinin laboratuarlarında günlük su ölçümünü yaparak arıtmayı kontrol ediyor. Bu çalışmalar ve yatırımlarımızdan dolayı da Çevre ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği bütün kriterleri sağlamaktayız ve suda ki değerlerde Çevre ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği değerlerdedir" diye konuştu.

2011 yılından itibaren çevre danışmanıyla çalışıldığını belirten Zeki Öztekin, "Arıtma tesisinde ki suyun tekrar fabrikada kullanıldığını ve suyun günlük bildirimlerle kontrol altında tuttuklarının bildirdi. Bizler doğanın korunmasına yönelik bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu açıdan da Sun-Ka Kağıt Karton Sanayi çevre dostu olarak üretimini devam ettiriyor. Fabrikamızda doğayı koruyan, çevre kirliliğinin önünde duran bir yapılanmaya sahibiz. Bu açıdan da olası yanlış bilgilerin önüne geçmek istiyoruz. " şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sun-Ka Kağıt ve Karton Sanayi olarak önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi hedefledikleri yatırımlar hakkında da bilği veren Zeki Öztekin, " Almanya'dan MRB sistemini en kısa zamanda hem Sungurlumuza, hem bölgemize hem de Türkiye'mize kazandıracağız. 2 ay içerisinde bu sistemi hayata geçirerek arıtma tesisimizin kalitesini daha da yukarılara çekeceğiz." dedi

Sun-Ka Kağıt Karton Sanayi olarak her zaman yeniliklerle açık olduklarını ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade eden Genel Müdürü Zeki Öztekin, yatırımlarında bu çerçevede olduğunu belirterek, doğanın canlılığını koruması için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: