Suna Kan en acı konserini verdi

KOCAELİ (İHA) - Dünyaca ünlü keman sanatçısı Suna Kan, İzmit'te gazetecilik başarı ödülleri töreninde eşinin vefat haberini aldı. Ünlü kemancı, eşinin vefat haberini almasına rağmen sahneye çıkıp konserini tamamladı.

Dünyaca ünlü keman sanatçısı, Ankara Oda Orkestrası'nın kurucusu ve başkemancısı Suna Kan, İzmit'te Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği gazetecilik başarı ödüllerinin dağıtıldığı akşam bir konser verdi. Ünlü sanatçı konser öncesinde yakınlarının ettiği telefonla Ankara'da hastanede tedavi gören eşi Atilla Sönmez'in vefat haberini aldı.

Reklam
Reklam

Dünya Bankası'nda çalışan, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kurucularından, OTDÜ'de Rektör Yardımcılığı görevinde de bulunan eşi Atilla Sönmez'in vefatını telefonda öğrenen sanatçı, çevresindekilerin "Ankara'ya dönecek misiniz?" sorusuna, "Ben buraya bir söz verdim. Beni bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmaya ve onları üzmeye hakkım yok. Ayrıca bu kentte ilk konserimi vereceğim" şeklinde cevap verdi.

Ödül töreninin ardından piyanist Cana Gurmen eşliğinde sahneye çıkan Suna Kan, yaklaşık 1.5 saat konser verdi. Atilla Kan'ın öldüğü haberi salonda duyulunca Kan, konseri bitiminde ayakta dakikalarca alkışlandı. Ünlü Kemancı daha sonra Ankara'ya haraket etti.