Sunar: Süreci Tıkamak Ülkeye Zarar Verir

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, İmralı sürecinin önünü tıkayıcı, baltalayıcı hareketlerin yalnız AK Parti’ye...

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, İmralı sürecinin önünü tıkayıcı, baltalayıcı hareketlerin yalnız AK Parti’ye değil, Türkiye’ye zarar vereceğini söyledi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, beraberinde Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci, Sosyal İşler Başkanı Yasin Ellialtı, Tanıtım ve Medya Başkanı Selma İven ve Halkla İlişkiler Başkanı Orhan Alp ile birlikte Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Heyet, Başkan Osman Koca ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti.

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, il yönetimi ve milletvekilleri olarak belli bir program içerisinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini söyledi. Yaptıkları ziyaretlerde sorun ve sıkıntıları dinleyerek çözüm yollarını araştırdıklarını anlatan Sunar, AK Parti Nevşehir il teşkilatı olarak her zaman halkın içerisinde olduklarını ve bundan sonrada aynı şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

CEMİYET BAŞKANI TELİF SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Kapadokya Cemiyet Başkanı Osman Koca ise ziyaretten dolayı temsil ettiği basın mensupları adına mutluluk duyduğunu ifade etti. Yerel basının ciddi sorunları bulunduğunu anlatan Koca, “Radyo ve televizyonların müzik yapımcıları dernekleri ile telif sorunu var. Çok sayıda yerel TV ve radyon müzik yapımcısı dernekler tarafından mahkemeye verildi. Ciddi para ve hapis cezaları gelme durumu bulunuyor. Gazetelere gelen resmi ilanlara son iç yılda sadece 80 kuruş zam geldi. Halbuki gazete kağıtları, sigorta primleri, elektrik, doğalgaz, matbaa basımı gibi temel girdilere birkaç misli zam geldi. 5084 sayılı teşvik kanunu sona erdi. Bunun süresinin uzatılması sadece basın kuruluşları değil bütün işletmeler için hayati öneme sahiptir. Sigorta primleri 2 katından fazla arttı. Bu durum zaten zor durumda bulunan işletmelere büyük yük getiriyor. Sorunlarımızın çözümünde sizler ve milletvekillerimizle birlikte hareket etme isteğindeyiz.” dedi. Koca, gazetecilere yıpranma payının yeniden verilmesi konusunda hükümete ve destek veren herkese teşekkür ettiklerini de kaydetti.

Reklam
Reklam

"SÜRECİ TIKAMAK ÜLKEYE ZARAR VERİR"

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar ise burada iletilen sorunların çözümü noktasında milletvekilleri ile görüşeceğini ve konuların takipçisi olacaklarını ifade etti. Gazetecilerin zor şartlar altında özverili bir biçimde çalıştıklarını yakından bildiğini ifade eden Sunar, AK Parti il yönetimi olarak her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Teşvik yasasının uzun bir süredir ilde uygulandığını, hükümetin artık teşvik yerine destekleme stratejisi uygulamayı kararlaştırdığını kaydeden Sunar, 5084 sayılı kanunun bir süre daha uzatılabileceğini, ancak sonrasında biteceğini dile getirdi. Hükümetin üretimi ve yeni istihdamı desteklediğini vurgulayan Sunar, çalışmadan, üretmeden sadece sigorta primi yatırılarak çalışmış gibi gösterilmesini istemediklerini, teşvik yasasında bu tür sorunların olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Bir basın mensubunun, İmralı süreci hakkındaki son gelişmeleri değerlendirmesini istemesi üzerine ise Sunar, şunları söyledi: “Çok hassas bir süreç devam ediyor. Sürecin önünü tıkayıcı, baltalayıcı hareketler yalnız AK Parti’ye değil Türkiye’ye zarar verir. Belli bir çözüm noktasına ulaşan çalışmalarla terör sorununu ilelebet bitirmek istiyoruz. Terör sorunu bitince ülke şaha kalkacaktır. O nedenle süreci tıkamak, Türkiye’nin önünü tıkamak anlamına gelecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: