Sungurlu Belediyesi'ne Davullu-zurnalı Asfalt Teşekkürü

Çorum'un Sungurlu ilçesinde geçimini düğünlerde ve özel günlere davul ve zurna çalarak sağlayan davul ve...

Çorum'un Sungurlu ilçesinde geçimini düğünlerde ve özel günlere davul ve zurna çalarak sağlayan davul ve zurnacılar ilginç bir yürüyüşe imza attı. 25 yıl sonra mahallelerine asfalt atılmasını kutlayan yaklaşık 40 davul ve zurnacı, davul ve zurna çalarak yürüyüş yaptı.

Sungurlu'da Gürpınar Mahallesi'nde ikamet yaklaşık 40 kişi, davul ve zurna eşliğinde yürüyüş yaptı. Başpınar Mahallesi'nden yaklaşık 2 kilometrelik yolu davul ve zurna çalarak yürüyen vatandaşlara, çevredeki vatandaşlarda eşlik etti.

Reklam
Reklam

Yürüyüş sonunda Sungurlu Belediye Başkanlığı önüne gelen davul zurna ekibini Başkan Selahaddin Uzunkaya karşıladı. Mahallerine 25 yıl sonra asfalt atılmasının sevincini yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, "25 yıldır çamur ve toz yutuyorduk. Şimdi ise tertemiz yollarımız oldu. Allah senden razı olsun" dediler.

Sizler saygı duyduğumu bir büyüğümün bana emanetisiniz diyen Sungurlu Başkan Uzunkaya, "Ben bu emanete mümkün olduğunca sahip çıkmaya çalışıyorum. Belediye Başkanı olarak görev geleli yaklaşık 3 yıl geçti. Bir çok zorluklara ve bir çok imkansızlıklara rağmen sizden aldığımız destek ile bu imkansızlıkların üstesinden bir bir geliyoruz. Gelmeye de devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde Belediyemizin bütün imkanları bitmişti. Borç almış başını gitmişti. Türkiye'nin en borçlu Belediyelerinden bir tanesiydik. Bozulan bir iş makinasını yaptıramayan bir belediye konumundaydık. Ama bugün o bozulan iş makinasını yaptıramayan belediye sıfırlarını alır hale geldi. 39 yılda 39 araç gereç alınmış, biz 3 yıl içerisinde bugün itibariyle 52. aracımızı aldık. Buradaki amaç sırf sizlere hizmet idi, hizmeti ayağınıza götürmekti" dedi.

Reklam
Reklam

Bölgenin en büyük Kırma Eleme Tesisi ile beton santrali kurarak Sungurlu'ya büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Uzunkaya, "Bu amaç doğrultusunda hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz. Hizmetlerimizi götürürken de kesinlik ve kesinlikle bize oy veren, vermeyen siyasi düşünce gözetmeksizin herkese eşit hizmet etmeyi kendimize gaye edindik. Bu amaçla yürüdük. Sizlerden aldığımız güç ile bunları devam ettireceğiz" diye konuştu.

Belediye önünden Dispansere kadar davul ve zurnalar eşliğinde oynayarak ve 'En büyük Başkan Bizim Başkan' sloganları atarak yürüyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: