Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Yeni Döneme Hazır

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu daha da güçlenen akademik kadrosu ile yeni eğitim-öğretim yılına...

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu daha da güçlenen akademik kadrosu ile yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Yeni göreve başlayan öğretim görevlilerinin gelmesiyle birlikte Yüksekokulun yıllardır devam eden akademik personel ihtiyacı büyük oranda çözüldü.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, “Akademik personel ihtiyacı konusundaki girişimlerimiz neticesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın destekleri ile kadro tahsisleri sonucunda açılan sınavları kazanan Bilgisayar Programcılığı alanında 2, Çocuk Gelişimi alanında 2 ve İşletme alanında 1 öğretim görevlisi yaz döneminde görevlerine başladı” dedi.

Reklam
Reklam

Böylece 10 olan Yüksekokul öğretim görevlilerinin sayısı yüzde elli oranında artarak 15 oldu diyen Karacif, “2 öğretim görevlisinin de Rektörlük tarafından Sungurlu'ya görevlendirilmesi ile toplam öğretim elemanı sayısı 17'yi buldu. Ayrıca kadrosu Çorum Merkezde olan eğitim birimlerinden de bu dönem 3 öğretim elemanı Sungurlu'ya ders için görevlendirildi. Böylece toplam 20 öğretim görevlisi ile bu dönem eğitim öğretim hizmetleri yürütülecek” diye konuştu.

Toplam 17 öğretim görevlisinden 10 tanesinin Yüksek Lisans (Master) derecesine sahip olduğunu, bunlardan 9 tanesinin Doktora eğitimine, 5 öğretim görevlisinin de Yüksek Lisans (Master) eğitimlerine devam ettiklerini belirten Karacif, son gelen akademik personel ile birlikte çok güçlü bir eğitim kadrosu oluşturduklarını vurgulayarak, akademik ve idari personelin, özverili çalışmaları ile mesleklerinin gereği olan sağlam bilgilerle donanmış, kendine inanan ve güvenen, ülkeleri için faydalı hizmetler yapabilecek, dürüst, ahlaklı, çalışkan mezunlar yetiştirme gayretinde olacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: