Sungurlu’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorum’un Sungurlu ilçesinde törenlerle kutlandı.Atatürk Meydanı’nda düzenlenen kutlamara...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorum’un Sungurlu ilçesinde törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen kutlamara Kaymakam Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü millete, aynı zamanda ‘çocuk bayramı´ olarak armağan ettiğini hatırlatarak, “Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk milleti, Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Çocukların bir toplumun geleceği olduğunu dile getiren Dursun “Her toplum, çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun” diye konuştu.

Programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilerin ödüllerinin verildi. Halk oyunları gösterileri ve şiirlerin okunması ile devam eden programda ‘Masallarla Büyüyoruz” projesinin finali yapıldı.

Finalde birinci Yavuz Selim Ortaokulu, ikinci Mustafa Kemal Ortaokulu, üçüncü Hürriyet ortaokulu, dördüncü Habib Güleser Öztaş Ortaokulu oldu. Program yarışmada derece giren okulların ödüllerinin verilmesinden ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: