Sungurlu'da Kasap Ve Et Reyonları Denetlendi

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde belediye ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kasapları denetledi.

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde belediye ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kasapları denetledi.

Kasaplardaki soğuk hava depolarında bulunan etleri kontrol eden belediye veteriner hekimi Paşa Enver Baysa, vatandaşların mühürlü olmayan etleri almamaları için uyarıda bulundu.

Denetimlerinin aralıksız devam edeceğini belirten veteriner hekim Baysa, "Sungurlu Belediyesi olarak insan ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Hayvansal ürünlerden bulaşan hastalıklar önüne geçilmesi için önceden önlem alınması gerekiyor. Ayrıca haksız rekabetin ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerimizin hedefine ulaşmasında vatandaşlarımızdan büyük destek bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

"Denetimlerde mezbaha harici kesilmiş, orijini belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını istiyoruz" diyen Baysa, ilçe genelinde mühürsüz kaçak et denetimlerini sıklaştırarak sürdüreceklerini belirtti.

Denetimler esnasında kasaplarda bulunan birçok vatandaş da belediye çalışanlarına teşekkür ederek, et konusunda denetimlerin aralıksız ve titizlikle devam etmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz