Sungurlulu Kadınlar Koza’dan Çiçek Çıkarıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kadınların ipek böceği kozasından yaptıkları ilginç eserler herkesin beğenisini topluyor.Sungurlu Halk Eğitim...

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kadınların ipek böceği kozasından yaptıkları ilginç eserler herkesin beğenisini topluyor.

Sungurlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “İpek Böceği Kozası” kursunda kadınlar kozadan süs eşyaları, çiçek ve çeşitli figürler yapıyor.

Kurs Hocası Pervin Muhteşem Yandım, Sungurlu’da bir ilk olan Koza Kursu’nun kursiyerler tarafından oldukça beğenildiğini ve ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

İpek Böceği Kozası’nı farklı şekilde değerlendirerek çiçek, tablo ve süs eşyaları gibi ürünler yapan 17 kadın kursiyer ile eğitimlerine devam ettiklerini belirten Pervin Muhteşem Yandım, koza kursunun yanı sıra masa örtüsü, bohça, havlu dikiş gibi el sanatları eğitimi de verdiklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz