Süpaş, TEKEL için iddialı

NEVŞEHİR (İHA) - TEKEL'in özelleştirilmesi için açılacak ihaleye girebilmek amacıyla bir hafta önce kurulan Sigara Üretim ve Pazarlama Anonim Şirketi (SÜPAŞ), Orta Anadolu Bölge Bayii Toplantısı'nı Nevşehir'de yaptı. TEKEL için 2 milyar dolar teklif vereceklerini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gülahmetoğlu, "TEKEL'e

talibiz, çünkü en iyi bu işi biz yaparız. Eğer TEKEL'i biz alırsak, eski sigaralarımızı yeniden piyasaya çıkaracağız" dedi.

SÜPAŞ Orta Anadolu Bölge Bayiiler Toplantısı, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde gerçekleşti. Dinler Oteli'nde yaklaşık 200 bayiinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, SÜPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gülahmetoğlu, TEKEL'i almaları halinde ilk iş olarak eski sigara markalarını yeniden gündeme getireceklerini söyledi. Gülahmetoğlu, "Bizim halkımız nostaljiye önem verir. Bu yüzden eğer biz de TEKEL'i alırsak, nostalji olan Gelincik, Birinci, Yenice, Bahar gibi sigara markalarımızı yeniden üreteceğiz. Ama bu marka sigaralar eski kalite ile değil, yeni kalite ile tiryakileriyle buluşacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gülahmetoğlu, "Dünyanın birçok ülkesinde sigara tüketiminin azaltılması için farklı çabalar var. Eğer TEKEL'i biz alırsak, bu konuda da projelerimiz var. Örneğin sigara paketlerinin üzerlerindeki 'Sigara Sağlığa Zararlıdır' ibarelerini büyük harflerle büyük puntolarla yazacağız. Bu yazılar, paketin yarısını kaplayacak şekilde olacak. Bunun yanı sıra paketlerin üzerlerine çeşitli caydırıcı nitelikte resimler koymayı düşünüyoruz. Burada hedefimiz yetişkinlerden ziyade küçük çocuklar ve gençler. Amacımız, çocuk ve gençlerimize sigaranın zararını anlatabilmek. Gerekirse, zararlarını da yazıp paketlerin içine koyabiliriz. Biz bu gibi projelerimizi hayata geçirebilmek için TEKEL'e talip olduk. TEKEL'i alacak en büyük güce biz sahibiz. TEKEL'e 2 milyar dolarla talip oluyoruz. Türkiye genelinde 20 binden fazla çalışanımız, 17 binden fazla da aracımız var. 285 bin noktaya hizmet götürüyoruz. Gerek üretimi gerekse dağıtımı en iyi biz yaparız. TEKEL'i alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

TEKEL'i almaları halinde hiçbir çalışanını işten çıkarmayacaklarını dile getiren Yılmaz Gülahmetoğlu, "TEKEL bizim TEKEL'İMİZ, çalışan da bizim çalışanımız. O yüzden hiçbir çalışanın yeriyle, ekmeğiyle, aşıyla oynamayız" dedi.

Reklam
Reklam