SİDNEY (İHA) - Sidneyli bir bilim adamına göre, süper besinler karmaşık hastalıkları tedavi için kullanılabilecek ve sentetik ilaçların yerine geçecek.
Avustralya Nöropsikoterapi Merkezi Başkanı Rod Markham, kahverengi pirincin dış kabuğunun beyin zedelenmesi ile oluşan hastalıkları tedavide kullanılabileceğini araştırıyor.
Markham araştırması hakkında, "Kahverengi pirincin yüzeyinde bulunan inosital, farelerin hasar görmüş beyinlerine enjekte edildi ve yeniden beyin hücresi üreten B vitamini etkisini gösterdi. Bu madde gelecekte beyin hasarını tedavi etmek ve beyini güçlendirmek için kullanılabilir" dedi. Birçok tehlikesi ve yan etkisi olan sentetik ilaçların değiştirileceğini de belirten Markham, "İlaçların geleceği toprakta yetişen süper besinlerde gizli. İleride büyük ölçüde vejetaryen olacağız çünkü bitkilerin faydalarını öğrenmiş olacağız" diye konuştu.
Markham'ın araştırması, serotonin seviyesini artırması nedeniyle patatesin çok etkili bir antidepresan olduğunu ortaya çıkardı. Avustralyalı bilimadamı ayrıca ağaç çekirdeklerinin güçlü bir doğal ağrı kesici olduğunu ve WD40 yerine kullanılabileceğini söyledi.
Bezelye, ıspanak, brokoli ve domateste bulunan alfa lipoik asit halen Almanya'da reçeteyle satılarak şeker hastalığı ve alkolden oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Çilek, ahududu, ve çay üzümünde bulunan ellagic asit sağlıklı hücrelerin uzun yaşamasını sağlıyor ve beyin hücreleri için ilaç kullanımını durduracağına inanılıyor.
Markham bilim adamlarının bitkilerin iyileştirici özelliklerini yeni keşfettiklerini söyleyerek, "Tüm besinleri tam olarak incelemedik. Dünyadaki en yüksek C vitamini Aborijin çalı eriğinde bulunuyor. Şimdi sadece yüzeyi kazıyoruz. Avustralya ve Brezilya'daki yağmur ormanları birçok sırrı saklıyor olabilir" şeklinde konuştu.