Süper Film'e "Altın Ambalaj" ödülü

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te faaliyet gösteren Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "Altın Ambalaj" ödülüne layık görüldü.

Sanko Holding'in ambalaj sektöründeki yatırımı olan Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., sektöre yeni ürünler sunmaya devam ediyor. Daha önce geliştirdiği ürünlerle yurtiçi ve yurtdışında "Ödül Avcısı" olarak adını duyuran Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ar-Ge biriminin geliştirdiği "Yeni Nesil Çorba Ambalajı" çalışması, TSE'nin düzenlediği Altın Ambalaj Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Reklam
Reklam

Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Direktörü Fahri Özer, günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde insanların zaman sorunu yaşadıklarını, bu noktada ambalaj üreticilerine de bazı sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Hazır gıdaların başında gelen çorbaların ambalajlarının genellikle 2 ayrı yapıda kullanıldığını belirten Özer, "Bu yapı ya 40 mikron şeffaf BOPP film + 9 mikron alüminyum folyo + 35 mikron polietilen laminasyonu yada 12 mikron polyester + 9 mikron alüminyum folyo + 35 mikron polietilen laminasyonu şeklindedir. Bu yapılarda alüminyumun en büyük görevi toz şeklinde olan ve topaklanmaması gereken hazır çorbaları, neme karşı korumaktır" dedi.

"Plastik ambalaj sektöründe alüminyum folyoya alternatif olarak üretilen metalize edilmiş çift yönlü gerdirilmiş polipropilen filmler, çorba ambalajlarında alternatif olamıyordu. Bunun en büyük nedeni ise yukarıda bahsettiğimiz gibi yetersiz koruyuculuktu" diyen Özer, şöyle devam etti:

"Bu amaçla geliştirilen SUPMET 1032 H kodlu yüksek bariyer özelliği olan metalize filmimiz alüminyuma bir alternatif oluşturmakta, yeni bir yapı olarak tüm kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Bu yapının en önemli özellikleri mükemmel oksijen, su buharı ve UV bariyeri sayesinde ambalajlanan ürünlerin raf ömrünü uzatmasıdır.

Reklam
Reklam

Yüksek bariyer gereken yapılarda genellikle kullanılan alüminyum folyolarda yaşanan pin hole, kıvrılma ve bükülme noktalarında oluşan kırılmalar nedeniyle meydana gelen bariyer kayıpları 1032 H filmlerimizde görülmez. Bu nedenle paketin bütününde daha homojen ve dengeli bir koruyuculuk sağlanır.
Parlak metalik yüzeyi ile paketlenen ürünü öne çıkarıp, ürünün raftaki albenisini arttırır.
SUPMET 1032 H'nin her iki tarafına baskı yapılabilme veya ara katlarda lamine edilebilme özelliği ile geniş bir uygulama alanı sağlar.

Piyasada bulunan bariyer özelliği geliştirilmiş diğer metalize filmler ile 3031 H ve 1032 H filmlerimiz oksijen ve nem geçirgenliği açısından karşılaştırıldığında yüzde 400'e yakın oksijen, yüzde 300'den fazla daha iyi nem bariyeri sağlama özelliğine sahiptir."
Ürettikleri malzemenin bariyer özellikleri dışında ekonomik olarak da avantaj sağladığını vurgulayan Özer, "Mevcut yapıda kullanılan alüminyum folyo 9 mikron kalınlığında olup, 1 metrekaresi 25 gram gelmektedir. Halbuki 1032 H malzememiz 20 mikron kalınlığında olduğu halde metrekaresi 18 gram gelmektedir. Sadece yüzde 38 daha az malzeme kullanılması şeklinde verim avantajı ve birim fiyat olarak da pahalı bir metal olan alüminyuma karşı yüzde 60 civarında birim fiyat ucuzluğu sağlamaktadır. Ayrıca, anlattığımız özellikleri dışında alüminyum ile yapılan laminasyon işlemlerinde geri kazanma yapılamamaktadır. Malzeme yakılmakta veya doğada toprağa gömülmektedir. Yeni nesil yapıda ise tamamen plastik esaslı olması, malzemenin geri kazanılmasına imkan tanımakta ve bu geri kazanılan malzeme ise enjeksiyon sanayiinde yeniden hammadde olarak kullanılmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam