Süper final maçları göklerde

Türk Hava Yolları (THY) ile Digitürk arasında imzalanan protokolle süper final maçları uçaklarda da izlenebilecek....

Türk Hava Yolları (THY) ile Digitürk arasında imzalanan protokolle süper final maçları uçaklarda da izlenebilecek. Anlaşmanın önümüzdeki sezonda da devam edeceği, tüm maçların canlı olarak izleneceği belirtildi.

THY ile Digiturk arasında protokol THY Genel Yönetim binasında imzalandı. THY’nın uçuşlarında ilk kez canlı olarak sunacağı Spor Toto Süper Final maç keyfini yolcular kıtalararası uçuşlarda koltuk arkası ekranlardan izleyebilecekler. Yolcular maç izlenimlerini ve heyecanlarını yine kablosuz - wifi hizmeti ile sevdikleriyle paylaşma imkanına sahip olacak. Digitürk ile işbirliği protokolü imzalayan THY, 6 Mayıs’ta Trabzonspor - Fenerbahçe, Galatasaray - Beşiktaş, 12-13 Mayıs’ta Fenerbahçe - Galatasaray, Beşiktaş - Trabzonspor maçlarını işbirliği anlaşma çerçevesinde Amerika uçuşlarında canlı olarak verecek. THY, bu sistemi ilk olarak B777-300ER uçaklarında sunmaya başladı. Bugün itibariyle 4 uçakta aktif olan sistem 2012 yılı sonuna kadar filoda bulunan 12 B777-300ER uçaklarının tamamında kullanılacak. Sistemin Airbus 330-300 uçaklarında da aktif edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Reklam
Reklam

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Digitürk’le yapılan protokolle Lig Tv maçlarının uçaklarda canlı olarak izlenebileceğini söyledi. Hizmetin bugün itibariyle başladığını aktaran Topçu, “Bugünden itibaren Lig Tv ile yaptığımız protokolle 6 Mayıs’ta oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe, Galatasaray-Beşiktaş maçlarını Amerika uçuşlarımızda canlı olarak yayınlayacağız. Bu iş birliğimiz önümüzdeki yıllarda yine Lig Tv’deki maçların canlı yayınları devam edecek.” dedi. Şimdilik 4 uçakta hizmet verdiklerini aktaran Topçu, Haziran ayının sonu itibariyle 7 uçakta maçların izlenebileceğini ifade etti.

Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem, Digitürk’ün her zaman her yerde izlenebilir duruma geldiğini söyledi. Futbolseverlerin sadece göklerde maç keyfine ulaşamadığını dile getiren Özerdem, “Bizim abonelerimiz yayınlarımıza göklerde ulaşamıyordu. Şimdi THY sayesinde göklerde de Digitürk’ü izlenebilecek. THY ile yaptığımız protokolden çok memnunuz abonelerimizin de memnun olacağını düşünüyoruz. Futbolseverler artık ‘uçaktayım maçı seyredemiyorum’ demeyecek. Uçakta da seyredebilecek. Bu anlaşmadan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

FUTBOL SEBEBİYLE UÇAKTA KAVGA ÇIKARSA?

“Maç sırasında bir gol olduğunda iki farklı takımın taraftarları arasında uçakta kavga çıkma ihtimaline karşı bir önleminiz var mı?” şeklindeki soruya Topçu, seyahat eden yolcuların o olgunluğu göstereceklerini söyledi. “Öyle bir taşkınlık olacağını tahmin etmiyoruz?” diyen Topçu, bunun medeni bir hizmet olduğunu, karşısında da medeni bir duruş olacağını kaydetti.

Ertan Özerdem ise, futbol sahalarında görülen 5 bin kişinin hareketini tüm millete mal edilmemesi gerektiğini söyledi. 70 milyon çok olgun şekilde maçları izlediğini vurgulayan Özerdem sözlerini şöyle tamamladı: “Taraftarlar yerinde tezahürat yapıyor, yerinde alkışlıyor. Medeni bir toplumuz. Sadece aramızda bir kesim var. Biz futbolun gidişatından çok memnunuz. Hiç öyle büyük bir şiddet problemi olduğunu düşünmüyoruz. Aynı şekilde bu uçaklarımıza da yansıyacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: