Süper FM ihalesini CGS kazandı

İSTANBUL (İHA) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 18 milyon 500 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Süper FM için gerçekleştirilen açık artırmada, en yüksek teklifi 33 milyon 100 bin dolar ile Kanadalı Canwest (CGS) TV ve Radyo Yayıncılık verdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 18 milyon 500 bin muhammen bedelle satışa çıkarılan Uzan Grubu'na ait 'Süper FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' ile ilgili ihale, 33.1 milyon dolarla Kanada-Türk ortak girişimi Canwest (CGS) Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Tic. A.Ş.'nin oldu. İhale, Fon Kurulu'nun onayıyla sonuçlandırılacak.

Reklam
Reklam

İstanbul TMSF Merkez Binası'nda, TMSF Grup Başkan Yardımcısı Mehmet Çalışkan'ın başkanlığında yürütülen nihai açık arttırma, Doğan ve Ciner grupları ile Kanada-Türkiye ortak girişimi CGS arasında kıyasıya rekabete sahne oldu. Kapalı tekliflerin alınmasından sonra, 13.25 milyon dolar düzeyinden başlatılan açık arttırmada fiyat alınan molalarla bir anda 25.1 milyon dolara çıktı.

Doğan Grubu temsilcilerinin salona dönmesi ile yeniden başlayan açık arttırmada bu kez o ana kadar teklif vermeyen Canwest ve Global Yatırım Holding ortaklığı olan CGS'nin devreye girmesi ile fiyat yeniden artmaya başladı. Yine Ciner Grubu'nun 26.05 milyon dolara çıkması ile bu kez CGS mola istedi. CGS'nin devam kararı ile tekrar başlayan arttırmada CGS'nin 26.55 milyon dolar teklif vermesi üzerine bu kez Ciner Grubu mola aldı. 27 milyon dolarlı rakamlardan sonra 29 milyon dolarlı rakamlara ulaşılan ihalede Ciner Grubu mola istedi.

Devam edilen arttırmada CGS'nin 33.1 milyon dolara çıkması ile Ciner Grubu tekrar mola aldı. Ardından ihaleye devam etmeme kararı alan Ciner Grubu, açık arttırmadan çekildi. İhale 33 milyon 100 bin dolarla Canwest'te kaldı.

Reklam
Reklam

CGS Televizyon ve Radyo Yayıncılığı kurucuları arasında Fatih Akkol, Ayşegül Bensel, Serdar Kırmaz, Michael Kiez ve A. Levent Celepçi'nin yer alıyor. Şirket Kanadalı CanWest ve Global Menkul Değerler ortaklığı olarak kuruldu. Kanada'da çok sayıda radyo, TV ve gazetenin sahibi olan CanWest'in yıllık cirosu 2 milyar dolar. CanWest geçen yıl İsrail'in en büyük gazetelerinden Jerussalem Post'un yüzde 50'sini satın almıştı.

Daha önce idari belge başvurusunda bulunan Doğan Grubu adına Işıl Televizyon Yayıncılığı Tic. A.Ş, Ciner Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş, CGS Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Tic. A.Ş.'nin ihaleye katılımları onaylandı. 2 Numara Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş.'nin başvurusu ise teslim edilen belgelerde eksiklik bulunduğu gerekçesi ile kabul edilmedi.