Süper Kupa Galatasaray'ın!

Süper Kupa'da zafer elde etmek isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe, Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi. 

Sezonun ilk resmi mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Kupa'da kozlarını paylaştı. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan maçı Galatasaray Didier Drogba'nın 99. dakikada kafayla atttığı golle 1-0 yenerek Süper Kupa'yı kazandı.

Maçtan karelerGALATASARAY 1-0 FENERBAHÇE

Stat: Kayseri Kadir Has
Hakem: Bülent Yıldırım

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Gökhan Zan, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Hamit Altıntop (Umut Bulut dk. 81), Selçuk İnan, Nordin Amrabat (Erman Kılıç dk. 81), Wesley Sneijder (Emre Çolak dk. 108), Didier Drogba
Teknik Direktör: Fatih Terim

Reklam
Reklam

Fenerbahçe: Mert Günok, Mehmet Topuz, Bruno Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Caner Erkin dk. 104), Cristian Baroni (Alper Potuk dk. 57) , Dirk Kuyt, Moussa Sow, Pierre Webo (Kadlec dk. 81)
Teknik Direktör: Ersun Yanal

Gol: Dk. 99 Drogba (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Amrabat, Hamit Altıntop, Gökhan Zan, Melo, Drogba, Muslera (Galatasaray), Mehmet Topuz, Bruno Alves (2) (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 63 Bruno Alves (Fenerbahçe)

* FATİH TERİM ÇILDIRDI

* BRUNO ALVES İLK MAÇINDA KIZARDI

NOTLAR.. NOTLAR..

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Süper Kupa heyecanı hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile başladı. Selçuk Yula için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla seremoni tamamlandı. Bu sırada yeşil zemin üzerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyon'nun dev bayrakları açıldı. Maçta kale arkasında iki yardımcı hakem daha görev yaptı.

-5 BİN GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV ALDI

Reklam
Reklam

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanana Süper Kupa maçı için 3 bin 800'ü polis olmak üzere 5 bin güvenlik personeli görev aldı. Öğle saatlerinde stada gelen güvenlik görevlileri, toplantılar yapıldıktan sonra stattaki görev yerlerini aldı. Polis, stat dışında geniş önlemler alarak özellikle takımların giriş ve çıkış yapacağı bölümlerde araç bulundurmadı. Taraftarın girmesine de müsaade etmedi. Takımlar otellerden polis eşliğinde statta intikal ettirildi.

-HER İKİ TAKIM TARAFTARI DA STADI DOLDURDU

Maçın başlamasına 4 saat kala taraftarın tribünlere girişine izin verildi. Tribün giriş kapısında görev yapan özel güvenlik ve polis maytap, meşale, bozuk para ve benzeri eşyaların içeri alınmasına izin vermedi. Yaklaşık 15 bin kadar Fenerbahçe taraftarı ile 15 bin kadar da Galatasaray taraftarı tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını maç boyunca destekledi.

* STATLARDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

* KAYSERİ'DE ÖZLENEN TABLO

-TÜRKİYE KAYSERİ'YE AKIN ETTİ

Fenerbahçe Galatasaray derbini için adeta Türkiye Kayseri'ye akın etti. Kayseri'nin çevre illerinden çok sayıda taraftar geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Diyarbakır gibi şehirlerden de sabah saatlerinde şehre ulaşan taraftarlar, polisin gösterdiği bölgelerde ihtiyaçlarını gidererek alışveriş yaptı. Maç saatine doğru ise stadyuma gelerek tribündeki yerlerini aldı.

Reklam
Reklam

-2 BAKAN MAÇI İZLEDİ

Süper Kupa derbisini iki bakan birlikte izledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız maçı protokol için oluşturulan locadan izledi.

-AZİZ YILDIRIM VE FATİH TERİM MAÇI LOCADAN İZLEDİ

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, maçı kendisine ayrılan 114 numaralı locadan izledi. Fatih Terim ise cezalı olması nedeniyle maçı locadan takip etti.

-KUPAYI EFSANE KAPTANLAR GETİRDİ

Süper Kupa'yı yeşil sahaya Fenerbahçe ile Galatasaray'ın eski takım kaptanları getirdi. Efsane takım kaptanları Oğuz Çetiner ve Cüneyt Tanman kupayı birlikte tutarak seremoni yapılacak alandaki yerine getirdi. Her iki takım kaptanına da plaket verildi.

-SELÇUK YULA'YA VEFA

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçı için haftalar önce akredite yaptıran eski futbolcu Selçuk Yula, hayatını kaybetmeseydi bu maçı izleyecekti. Yula, için Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) vefa örneği göstererek, basın tribününde onun için ayrılan masadaki bölümü çiçekle süsledi. Selçuk Yula'nın fotoğrafının da bulunduğu bölümde "Kalbimizdesin” ibaresi yazıldı.

Reklam
Reklam

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Kupa için Galatasaray ile Fenerbahçe Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

4. dakikada Moussa Sow'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta topu kaleci yatarak kontrol etti.

14. dakikada sağ kanattan Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Webo'nun yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

20. dakikada Amrabat sağ kanattan ortaladı ve kaleci Mert topu yatarak tokatladı. Devamında Sneijder çaprazdan topu kaleye göndermek istedi ve defansa çarparak döndü. Kale önünde topla buluşan Drogba'nın şutu da defanstan döndü ve Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlattı.

24. dakikada Hasan Ali'nin sol kanattan ceza sahasına ortasında defansa çarpan top penaltı noktası üzerindeki Moussa Sow'da kaldı. Sow, topa istediği gibi vuramadı ve rakibin müdahalesinde ikinci vuruşunda top üstten dışarı gitti.

39. dakikada Sneijder'in sert şutunu kaleci yumruklayarak uzaklaştırdı.

40. dakikada sol kanattan ortada Amrabat topa dokunda. Mert bacaklarının arasından geçen topu ikinci hamlede tutarak gole engel oldu.

Reklam
Reklam

İlk yarı 0-0 sona erdi.

46' İkinci yarıya Galatasaray başladı.

46' Fenerbahçe'de Mehmet Topuz sarı kart gördü.

49' Galatasaray'da Gökhan Zan sarı kart gördü.

51' Melo bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.

52' Melo'nun tedavisinin tamamlanması için oyun alanının dışına alındı maç tekrar başladı.

53' Sneijder ceza sahası dışından sert vurdu ama Mert son anda köşeden topu kornere çeldi.

53' Melo tekrar oyuna dahil oldu.

55' Hamit sağ kanattan kale önüne yeren ortasında Drogba topa dokunmayınca ters kanada açıldı, açılan topu Amrabat Sneijder'e oynadı onunda vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.

56' Selçuk ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

57' Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. Cristian yerine Alper Potuk oyuna girdi.

58' Fenerbahçe'de Bruno Alves sarı kart gördü.

59' Galatasaray'da Semih Kaya bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.

60' Semih Kaya'nın tedavisinin tamamlanması için oyun alanının dışına alındı maç tekrar başladı.

61' Fenerbahçe'de Webo sarı kart gördü.

Reklam
Reklam

61' Semih tekrar oyuna dahil oldu.

62' Fenerbahçe'de Bruno Alves iki sarı karttan kırmızı kart gördü.

66' Hamit ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

67' Amrabat'ın sol kanattan yeden pasında Sneijder penaltı noktaısnda topla buluştu ama Mehmet Topal son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

69' Sow ceza sahası dışında topla buluştu, önünü boşlatıp vuruşunda top Muslera'da kaldı.

74' Selçuk ceza sahası dışından sert vurdu ama top Mert'te kaldı.

75' Drogba uzun atılan topu iki kişiden kurtardı sonrasında ceza sahasına girerken savunma tekrar yetişerek topu Mert'e kazandırdı.

77' Sneijder'in pasında Drogba sol kanatta topla buluştu, yerden arka direğe pasında Selçuk kale önünde topu auta gönderdi.

79' Galatasaray'da Felipe Melo sarı kart gördü.

79' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Nordin Amrabat yerine Erman Kılıç ve Hamit Altıntop yerine de Umut Bulut oyuna girdi.

80' Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. Pierre Webo yerine Michal Kadlec oyuna girdi.

82' Selçuk kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruşu kullandı, direk kaleye sert şutunda top barajada çarparak kornere çıktı.

Reklam
Reklam

85' Melo'nun savunmanın arkasına pasında Eboue topu Mert'in üstünden aşırttı ama Kadlec son anda topu taca gönderdi.

89' Maçın 4. hakemi 3 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...

90'+1 Selçuk ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

99' Gollll.......... Hakan Balta'nın açtığı ortayla ceza sahasında topla buluşan Didier Drogba kafayla golünü attı.