Süper Lig 1.hafta Sivasspor – Galatasaray maç özeti

Galatasaray, ligin ilk maçında Sivasspor karşısında sahadan 2-2’lik sonuçla ayrıldı. Sivasspor – Galatasaray maç özeti ve önemli anları Mynet’te. Galatasaray’ın gollerini Burak ve Podolski kaydetti.

Galatasaray ile Sivasspor, Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonu ilk maçında kozlarını Sivas 4 Eylül Stadı’nda paylaştı. Sivasspor – Galatasaray maç özeti ve önemli anları haberimizde. Gollü geçen karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Son şampiyon Galatasaray böylelikle lige puan kaybıyla başlamış oldu. Galatasaray’ın gollerini Burak ve Podolski kaydederken, Sivasspor’un golleri Aatif’dan geldi. Maça Hamza Hamzaoğlu’nun sürpriz 11’i damga vurdu. Teknik direktör Hamzaoğlu, golcü futbolcu Burak Yılmaz’ı yedek kulübesinde başlattı.

Reklam
Reklam

SİVASSPOR – GALATASARAY MAÇ ÖZETİ

İLK YARI

Maçın ilk golü 10.dakikada Aatif Chahechouhe’den geldi. Muslera’nın hatası Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi. Aatif’in ceza sahası dışından çektiği şutta Muslera topu elinden kaçırdı ve Sivasspor golü buldu.

Gol pozisyonunun hemen ardından gelişen Galatasaray atağında Olcan'ın kafa golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

19.dakikada Sivasspor yine gole yaklaştı. Sivasspor’un etkili futbolcusu Aatif’in ceza sahası dışından çektiği şut direğin hemen üstünden dışarı gitti. 31. dakikada Hakan Özmert, Galatasaray savunmasından dönen topa bekletmeden vurdu. Kaleyi tam karşıdan gören noktadan yapılan bu vuruş, auta gitti. İlk yarının son dakikalarında Sivasspor, Batuhan ve Aatif’la gol pozisyonuna girse de Bilal Kısa tehlikeyi uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarının başında Galatasaray’da Sneijder yerini Burak Yılmaz’a bıraktı. Galatasaray bu dakikadan sonra hücumda daha etkili ataklar geliştirmeye başladı. 53.dakikada Hakan Balta’nın pasında topla buluşan Burak Yılmaz’ın şutu kalecide kaldı.

Reklam
Reklam

Galatasaray tam hücumda etkili olmaya başlamışken kalesinde golü gördü. Sivasspor’un 54.dakikada geliştirdiği atakta, Galatasaray ceza alanında Sabri’nin müdahalesine hakem Barış Şimşek penaltı dedi. Penaltı atışını gole çeviren Aatif Chahechouhe skoru 2-0 yaptı.

Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri sezonun ilk golünü 60. dakikada bir duran top organizasyonu ile buldu. Selçuk'un sağ taç çizgisi yakınlarından kullandığı serbest vuruşta Burak kale önünde bitirici dokunuşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 2-1. Galatasaray golden sonra geliştirdiği ataklarla rakibini bunaltmaya başladı. 64. dakikada çok net bir fırsattan yaralanamadı. Podolski, ceza sahası içinde kaleciden dönen topa vurdu, Setkus güçlükle bir kez daha çıkardı. Sarı-Kırmızılıların beraberlik golü 80'de Podolskiden geldi. Telles'in soldan ortasına çok iyi yükselen Alman yıldız Süper Lig'de ilk golüne imza atarken skora denge getirdi: 2-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi: 2-2.

SİVASSPOR 2 - 2 GALATASARAY

Reklam
Reklam

STAT: 4 Eylül

HAKEMLER: Barış Şimşek, Kemal Yılmaz, Serdar Diyadin

SİVASSPOR: Setkus, Cicinho (Dk.80 , İbrahim Öztürk, Ümit, Erkan, Adem, Hakan (Dk 66 Yiğit), Burhan, Mehdi, Aatif, Batuhan

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Selçuk, Bilal, Yasin (Dk.84 Umut), Olcan (Dk.75 Lionel), Sneijder (Dk.46 Burak Yılmaz), Podolski

SARI KARTLAR: Yiğit (Sivasspor), Yasin, Sabri, Lionel (Galatasaray)

GOLLER: Dk.11, 54(pen) Aatif (Sivasspor), Dk. 60 Burak, Dk.80 Podolski (Galatasaray)