Süper Lig teknik direktörleri: Ligin uzaması değil, sıkıntının çözülmesi önemli

Süper Lig teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas ve Yücel İldiz, ligin ertelenmesini avantaj ve...

Süper Lig teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas ve Yücel İldiz, ligin ertelenmesini avantaj ve dezavantaj olarak görmediklerini önemli olanın sıkıntının giderilip tekrar futbola dönmek olduğunu söylediler.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (Tüfad) tarafından Spor Toto Süper lig ile Bank Asya 1. lig’de görev yapan teknik direktörlerinin katılımıyla yapılan geleneksel 'Tüfad–Teknik Direktörler toplantısı gerçekleştirildi. Tüfad Başkanı İsmail Dilber Başkanlığında yapılan toplantıya Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de görev yapan birçok teknik direktör katılırken, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın teknik direktörleri ise toplantıya katılmadı.
Toplantı öncesi soruları yanıtlayan Bursaspor Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, ligin ertelenmesinin ne kadar kendileri için avantaj görünse de, ama başka takımlar için bu durumun geçerli olmadığını kaydetti. Hem Avrupa Kupası hem de ligin kendileri için ağır olabileceğini ifade eden Sağlam, "Fiziki olarak bu duruma tam hazır değildik. Bizim için avantaj oldu. Ama başka takımlar için maç oynamamak ve takvimin uzaması sıkıntı oldu. Ama şu var bu durum yaşanan bir sıkıntı nedeniyle yapıldı. Türk futbolunda bir sıkıntı var bunun ortadan kalkmasını istiyoruz bizde." dedi.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'da, kendisinin daha öncede bu sıcak havalarda futbol oynanmayacağını dile getirdiğini vurgulayarak, "Biz sezonu erken açtık. Lige hazırdık. Sıkıntılı bir ortam var. Umarım bu sıkıntı kısa sürede sona erer ve futbola tekrar döneriz." şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz sezonun flash ekiplerinden Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, ligin ertelenmesinin hazırlığı olan veya olmayan her takım için avantaj olmayacağını düşündüğünü ifade ederek, "Bu durum zorunluluk nedeniyle oldu. Alınan karara saygı duyuyoruz. Biz geçen yıl kazandığımız beğeniyi bu yıl devam ettirmek istiyoruz. Bu yıl işimiz daha zor olacak. Beklentilerin üzerine çıkmalıyız. Transferde biraz geç kaldık. Ligin uzamasını değerlendirmek istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz