Süper Lig'e veda eden Manisaspor'da, iki üzüntü birarada yaşanıyor

Ege Bölgesi’nin Süper Toto Süper Lig’deki tek temsilcisi Manisaspor’da, iki üzüntü birarada yaşanıyor. Sezonun son...

Ege Bölgesi’nin Süper Toto Süper Lig’deki tek temsilcisi Manisaspor’da, iki üzüntü birarada yaşanıyor. Sezonun son maçında sahasında Galatasaray’a 4-0 yenilerek Süper Lig’e veda eden Ege temsilcisine bu maçta Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera’nın da penaltıdan gol atması, Süper Lig’e veda eden Manisaspor’un üzüntüsünü ikiye katladı.

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Yasin Okay, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, sezonun son maçında Süper Lig’den düşen bir takıma penaltı atışını kullanması için Muslera’ya izin vermesini saygısızlık olarak değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Muslera’nın penaltıyı kullanmasıyla rakibe saygısızlık yapıldığı kanaatinde olduğunu dile getiren Okay, “Fatih Terim’den rakibe saygı bekliyorduk ama bu saygıyı göstermedi. Küme düşen bir takıma sezonun son maçında böyle bir şey yapılmamalıydı. Böyle bir hareketin Fatih Terim tarafından yapılması bizi daha fazla üzdü. Buna izin verecek en son kişiyi Fatih Terim olarak bilirdik ama hayal kırıklığına uğradık.” diye konuştu.

Takımın Süper Lig’den düşmesi sebebiyle zaten üzüntü yaşadıklarını dile getiren Okay, “Muslera’nın penaltı kullanarak gol atması, üzüntümüzü ikiye katladı. Fatih hoca, bu kararı belki seyirciden gelen istek üzerine vermiş olabilir ancak ne olursa olsun bunun Manisaspor ve taraftarına bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum.” dedi. Burada Manisaspor yönetiminin de hatası olduğunu ileri süren Okay, “Kulüp, bilet fiyatlarını çok yukarı çekerek Manisaspor taraftarının maça gelmesinin önüne geçti. Para için tribünlerin dolmasını sağladılar. Stadın 4’te 3’ünü Galatasaray taraftarı doldurdu ve baskı kurdular. Bir sezon boyunca zaten rezil olduk. Bir de böyle bir olayın yaşanması, Manisaspor taraftarları olarak bizi derinden üzdü.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Süper Lig'de toplamda altıncı sezonunu geçiren Manisaspor, 4-0’lık Galatasaray mağlubiyetiyle 2011-2012 sezonunda Süper Lig'e veda etti. Süper Lig'de 2011-2012 sezonuna iyi bir başlangıç yapan ve ilk yarıda sıralamada üçüncü sıraya kadar yükselerek, oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Manisapor, daha sonra büyük bir düşüş yaşadı.

Gelecek yıl TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Manisaspor, ilk olarak 2005-2006'da mücadele ettiği Süper Lig'de üst üste üç sezon yer aldıktan sonra 2007-2008 sezonu sonunda Bank Asya 1. Lig'e düşmüştü. Ege temsilcisi, bir sezon aradan sonra tekrar Süper Lig'e yükselip yine üç sezon burada yer aldı, ardından TFF 1. Lig'e dönmüş oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: