Süper savcının iddianamesi iade edildi

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla, çete lideri olarak iddia edilen Ahmet Tekin B. liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Anafor" isimli operasyona ilişkin iddianame, bazı eksiklikler nedeniyle mahkemece kabul edilmedi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla Temmuz 2008'de düzenlenen "Anafor" operasyonuyla ilgili hazırlanan iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce incelendikten sonra "iddianamedeki eksiklikler" gerekçe gösterilerek iade edildi.

Reklam
Reklam

İddianamedeki eksikliklerin, görev değişikliği nedeniyle Murat Gök'ün yerine soruşturmaları yürütecek olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz tarafından giderilerek mahkemeye sunulacağı öğrenildi.

Özel Yetkili Savcı Murat Gök'ün talimatıyla, 1,5 yıl süren teknik takibin ardından Temmuz 2008'de İzmir başta olmak üzere birçok ilde operasyon düzenlenmişti. "Anafor" adı verilen operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Ahmet Tekin B. ile emekli albay, emekli bir askeri savcı, emekli iki uzman çavuş, hakimlik görevinden istifa etmiş avukat, iş adamları ile İzmir'de daha önce Asayiş Şube Müdürvekilliği yapan emekli polis müdürünün de aralarında bulunduğu 58 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonda, 21 tabanca, 11 pompalı tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti. Adliyeye sevk edilen zanlılardan önce 8'i tutuklanmış, savcının serbest bırakılmalara itirazı üzerine 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. "Anafor" operasyonuna bağlantılı olarak gerçekleştirilen kumarhanelere yönelik ikinci operasyonda altısı polis 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Reklam
Reklam

İHA