Superonline ve Global İletişim, Turkcell Superonline çatısı altında birleşti

Turkcell Superonline, geçtiğimiz aylarda Turkcell Grup tarafından satın alınan internet, ses ve veri merkezi sektörünün...

Turkcell Superonline, geçtiğimiz aylarda Turkcell Grup tarafından satın alınan internet, ses ve veri merkezi sektörünün önde gelen aktörlerinden Global İletişim ile güçlerini birleştirdi. İki şirket Turkcell Superonline markası altında faaliyet yürütecek.

Birleşme ile Superonline, Global İletişim’in müşteri portföyünü ve 3 veri merkezini bünyesine dâhil etti. Böylece veri merkezlerinin büyüklüğünü 6 bin 500 metrekareye çıkardı, kurumsal müşterileri adına bulut servis imkânlarını güçlendirdi.

Bundan 4 sene evvel başladıkları yatırımlarla Türkiye’de fiber çağını başlattıklarına işaret eden Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan: “Biz Bulut Bilişimi, Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi piramidine benzetiyoruz. Piramidin en altında bulunan hayati ihtiyaçlara internet ile eşleştiriyoruz. Bulut’un olmazsa olmazı, hem sabitte hem de mobilde kaliteli bir genişbant altyapısıdır. Turkcell Grup olarak sabitte fiber ve mobilde 3G ile çok önemli bir yetkinliğe ve güce sahibiz. Bu yetkinliğimizi veri merkezi ve bilgi teknolojileri yetenekleri ile de pekiştirerek ikili değil, üçlü oyunu sunuyor, kurumsal müşterilerimizin altyapı ihtiyaçlarının yanında IT ve teknoloji gereksinimlerine de cevap veriyoruz. 2008’de Tellcom adıyla hizmet verirken Sabancı Telekom’un altyapısını devralarak kurumsal segmentte varlığımızı daha da güçlendirmiştik. 2009’da Tellcom-Superonline birleşmesi ile altyapı tarafındaki gücümüze Superonline markasını ekledik. Bugün, Global İletişim’i de bünyemize katarak, kurumsal müşterilerimize en yeni iletişim teknolojilerini sunmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya, hayatlarına ve iş yapış şekillerine değer katmaya devam ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: