Şüpheli aracı kovalayan polis ekipleri, ölümden döndü

İSTANBUL (İHA) - Maltepe' de "dur" ihtarına uymayan araç ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Kazayla sona eren kovalamacada, polis ekipleri ölümden dönerken, kaçan araç metrelerce aşağıda bulunan bir evin duvarına uçtu. Peşinde bulunan polis otosu da aynı yere uçmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay saat 03.00 sıralarında Maltepe, Fındıklı Mahallesi, Çınar Caddesi, Senem Sokak üzerinde meydana geldi. Maltepe Başıbüyük bölgesinde görevli 90172 kod nolu ekip otosu, seyir halinde iken durumundan şüphelendiği, 34 DP 8834 plakalı aracı durdurmak istedi. Hüseyin Demir' in kullandığı arac "dur" ihtarında bulunan polis, kaçmaya başlayan aracın peşine düştü. Ara sokaklarda devam eden kovalamaca Fındıklı Mahallesi ara sokaklarına kadar sürdü. Ekip otosu yakından takip ettiği aracı almak için sık sık anons ederek, durmasını istedi. Ancak Demir durmadı ve kaçmaya devam etti. Peşinden gelen polisi atlatabilmek için Senem Sokağa giren Hüseyin Demir, aşırı hızlı olması sebebiyle, yokuş aşağı olan sokak üzerinde aracını durduramadı. Araç metrelerce aşağıda bulunan bir evin duvarına çarptıktan sonra durabildi. Hemen peşinde olan ekip otosu ise aynı yere uçmaktan son anda kurtuldu. Yokuşun baş tarafından asılı kalan polis otosu içinde bulunan personel, kazadan yara almadan kurtuldu. Polis
ekipleri, araçlarının içinden bagaj kapısını kullanarak çıkabildi.

Reklam
Reklam

Evin duvarına çarparak duran Hüseyin Demir ise hafif şekilde yaralandı. Demir, olay yerine gelen ambulans ile Fatih Sultan Mehmet Hastanesi' ne kaldırıldı. Demir' in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza sonrasında her 2 araç da vinç yardımı ile bulundukları yerden çıkarıldı.