Şüpheli otomobil polisi harekete geçirdi

İSTANBUL (İHA) - Eminönü'nde şüpheli hareketleriyle dikkat çeken ve bir motosikletle bir konuda pazarlık yaptığı iddia edilen otomobildeki kişiler
polisi harekete geçirdi.

Cankurtaran sahil yolunda şüpheli hareketleriyle dikkat çeken ve bir motosikletle pazarlık yaptığı iddia edilen otomobilin sürücüsü polisi harekete geçirdi.Yolda uzun süre bekleyen otomobil sürücüsü daha sonra olay yerine gelen motosikletli kuryeyle birlikte beklemeye başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen polisi gören sürücü, hareket ederek bölgeden ayrıldı. Bunun üzerine polisler Sirkeci'de otomobilin peşine düştü. Polis durdurduğu aracın sürücüsü N. Ş.'yi gözaltına aldı. Ancak N.Ş herhangi bir suçu olmadığını ve eşini beklediğini söyledi. N.Ş.'nin otomobilinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, şahıs polis merkezine götürüldü. Çalışmalarına devam eden polisler Yenikapı istikametinde yolu keserek tüm kuryeleri çevirerek kimlik kontrolü yaptı. Polis ekipleri bir kuryeyi Yenikapı ışıklarda yakaladı. Yakalanan şahıslar polis merkezine götürüldü. Sarayburnu sularında polis ekipleri tekrar araştırma yaptı. Polis surlardaki boşlukları ve buraları mekan edinen şahısları arayarak bir suç unsuru olup olmadığını kontrol etti. Polis 34 UY 3872 plakalı otomobilin sürücüsünü ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Gözaltına alınan ve sabıkası olduğu öğrenilen motosikletli şahsın poliste sorgusu sürüyor.

Reklam
Reklam

Bu arada surların içini eve dönüştüren yaşlı bir kadının oturduğu yerde de arama yapıldı. Polis arama yapmak için eve kadının aşağıya uzattığı merdivenle pencereden girdi. İçeri giren polisler evde ince bir arama yaparken çok sayıda cep telefonu bulundu.Cep telefonlarından şüphelenen polis, kadına telefonları nereden bulduğunu sordu. Bunun üzerine yaşlı kadın "Ben onları paramla satın aldım çalmadım. Götürmeyin benim telefonlarımı. Onlar zaten bozuk" diye tepki gösterdi. Evde herhangi bir şey bulamayan polis daha sonra girdiği şekilde pencereden dışarı çıktı.