Şüphelilerin şikayeti üzerine müfettişler şike dosyasını inceliyor

Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbolcu İbrahim Akın ve eski futbolcu Ümit Karan’ın...

Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbolcu İbrahim Akın ve eski futbolcu Ümit Karan’ın şikayetleri üzerine iki müfettiş dosyayı incelemeye aldı.
Soruşturmada tutuklanan üç şüphelinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) yaptığı şikayetler üzerine kurul tarafından görevlendirilen iki müfettiş Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Müfettişlerin soruşturma dosyasını incelemeye aldığı belirtildi.
Müfettişlerin dosyaları incelemeleri nedeniyle belgelerin TFF’ye gönderilen bölümünü incelemelerine izin verilen şüpheli avukatları ise bugün dosyalara bakamadı. FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık soruşturmanın hukuka aykırı bir şekilde yürütüldüğü iddiasıyla HSYK, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na 3 ayrı şikayet dilekçesi vermişti.
HSYK'ya sunulan dilekçede, soruşturmanın hukuka aykırı olarak yürütüldüğü gerekçesiyle sorumluluğu bulunan yargı mensuplarından isim verilmeksizin şikayetçi olunmuştu. Soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen polisin hazırladığı doküman ve bütün ayrıntıların basında yer aldığı ifade edilen dilekçede, gizlilik kararının sadece şüphelilere ve avukatlarına uygulandığı ileri sürülmüştü.
Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda şüpheli ifadelerinin avukatlar tarafında basın mensuplarına verildiğinin tespit edildiği belirtilmişti. Suç duyurusunda soruşturmanın gizliliğini ihlal eden avukatlar hakkında yasal işlem yapılması da talep edilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz