Sürdürülebilir Balıkçılık Çalıştayı Sona Erdi

Sinop'ta başlayan 'Karadeniz'de Sürdürülebilir Balıkçılık Çalıştayı' sona erdi.Üç gün süren ve balıkçılık konusunda bir çok...

Sinop'ta başlayan 'Karadeniz'de Sürdürülebilir Balıkçılık Çalıştayı' sona erdi.

Üç gün süren ve balıkçılık konusunda bir çok sorun ve konunun masaya yatırıldığı çalıştaya, bakanlığın üst düzey yetkilileri, su ürünleri kooperatif ve birlik temsilcileri, özel sektör temsilcileri ile çeşitli üniversitelerin akademisyenler katıldı. Toplamda 5 oturumda gerçekleştirilen çalıştay grup başkanlarının raporlarını okuması ve ardından düzenlenen teknik gezi ile son buldu.

Çalıştay oturumlarının sonunda oluşturulan grupların başkanları tarafından okunan sonuç raporları, sorunlarla ilgili çözüm önerilerini içerdi. 4. grubun başkanı Prof. Dr. Sevim Köse, balıkçılığın en büyük eksikliklerinden birinin de tanıtım olduğunu söyledi. Oluşturulacak reklam kampanyaları ile vatandaşa balığın sevdirilmesi gerektiğini vurgulayan Köse, "Bir patlıcanın sapının reklamını yapsalar, vatandaşlar patlıcan sapı almak için yarışıyor. Elimizde balık gibi son derece yararlı ve sağlıklı bir ürün var ama biz bunu pazarlama noktasında sıkıntı çekiyoruz. Bunun nedeni reklam ve tanıtım eksikliği. Mesela bu çalıştay da katılımcılara verilen yemeklerde balık ikram edilmesini beklerdik" dedi.

Reklam
Reklam

Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'de, konuşmasına Prof. Dr. Sevim Köse'ye esprili şekilde cevap vererek başladı. "Hocama cevap vermek istiyorum. Bize balcı bal yemez dediler. Biz de balıkçı balık yer mi ? diye biraz tereddüt ettik" diyen Vali Cengiz çalıştayda katkısı olanlara teşekkür etti. Vali Cengiz, "Bu kalabalığı burada görebildiğimiz için çok mutluyum. katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Katkısı olan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Umarım dışarıdan gelen misafirlerimiz Sinop'u beğenmişlerdir. İlk defa gelenlerde vardır diye düşünüyorum. Sinop'a en güzel zamanda geldiniz. Kasım ayı renklerin en fazla hakim olduğu bir ay. Sinop her mevsimde güzel. Başka mevsimlerde de sizleri ağırlamayı isteriz. Çalıştayın, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Burada bir çok konu konuşuldu. Ama konuşulduğu gibi kalmamalı. Mutlaka görüşler, öneriler ve teklifler değerlendirilmeli. Tarım Gıda ve Hayvancılık bakanlığımızın yetkilileri bunları değerlendirecek. Çünkü asıl top onlarda" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Program sonunda katılımcılar birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Çalıştay, gala yemeği ve ardından düzenlenen teknik geziyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: