Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu Ankara’da Düzenlenecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi ‘Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu’ düzenliyor.Bilim Sanayi ve Teknoloji...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi ‘Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu’ düzenliyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ‘Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu 2013’, Türkiye’de temiz üretim (eko-verimlilik) alanında koordinasyonu sağlamak ve işletmelerin temiz üretim faaliyetlerini desteklemekten sorumlu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezinin işbirliğiyle 10 Nisan 2013 tarihinde 09.00-17.00 saatleri arasında Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre, sempozyumda başarı örneklerinden yola çıkılarak Türkiye’de sanayi sektörlerinin sürdürülebilir üretimi nasıl gerçekleştirdiklerine odaklanılacak. Ayrıca, katılımcılara konuyla ilgili güncel mevzuat ve finansman desteklerine ilişkin bilgiler de aktarılacak.

‘Sektörlerin Sürdürülebilir Üretime Bakış Açısı ve Sektörel Uygulamalar’ başlığı altında yapılacak ilk oturumda; gıda, demir-çelik ve çimento sektör temsilcileri tarafından, sektörlerin temiz üretime bakış açısı ve bu kapsamda gerçekleştirilen sektörel faaliyetler aktarılacak. ‘Firmalarda Sürdürülebilir Üretim Uygulamaları - I ve II’ başlıklı oturumlarda ise Türkiye’nin önde gelen firma temsilcileri tarafından, firmaların sürdürülebilir üretim uygulamaları ve elde edilen kazanımlar sunulacak. ‘Temiz Üretim ve Enerji Verimliliği Destekleri’ başlıklı son oturumda ise kamu ve özel sektör tarafından sağlanan finansman destekleri yer alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: