"Süreç devam ediyor"

İSTANBUL (İHA) - Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TÜPRAŞ özelleştirilmesinin iptali konusunda, "Biz yargının kararlarına saygılı bir hükümetiz. Süreç devam ediyor" dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) düzenlenen Türkiye'nin çeşitli illerinde kurulan 9 Avrupa Bilgi Merkezi'nin açılış ve tanıtımı ilgili toplantıya katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, soruları yanıtladı. İHA muhabirinin, TÜPRAŞ'ta örgütlü Petrol-İş Sendikası'nın Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın, şirketin satışına ilişkin davayı esastan görüşen Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin ihaleyi iptal ettiğini ve bu karar sonrasında satış sözleşmesinin imzalanamayacağını söylediğini hatırlatması üzerine Bakan Coşkun, "Söyleyecek bir yok, bu yargının anlayışı. Biz yargının kararlarına saygılı bir hükümetiz. Süreç devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Özelleştirme konusundaki bu iptal kararıyla sıkıntı olup olmayacağı yönündeki soruya ise Bakan Coşkun, "Şuan kaynak sıkıntımız yok. Ek kaynağa ihtiyacımız yok, Ancak yeni kaynaklarla daha büyük atılımlar yapmak için çalışıyoruz. Kaynak bulma çabamızda neden bu" yanıtını verdi.