Sürgünde 68. Yıl Sergisi Eskişehir’de Açıldı

Türkiye'nin çeşitli illerinden Eskişehir'e gelen Ahıska Türkleri, 1944 yılındaki sürgünü anlatan ''Sürgünde 68. Yıl'' sergisinin...

Türkiye'nin çeşitli illerinden Eskişehir'e gelen Ahıska Türkleri, 1944 yılındaki sürgünü anlatan ''Sürgünde 68. Yıl'' sergisinin açılışına katıldı.

Eskişehir Türk Ocağı, Ahıska Gençliği ve Bizim Ahıska Dergisi'nin iş birliğiyle Ahıska Türklerinin 1944 yılındaki sürgününü anlatan fotoğraf sergisi, Espark AVM'de açıldı. Vali Kadir Koçdemir, sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, ''Ahıska Türkleri, dünyanın her tarafına dağılıp yarım asırdan fazla bir süre ana vatanlarından koparılan büyük bir topluluk. İnsanlık böyle bir acıyı bir daha yaşamamalı. İkinci dileğimiz ise gasp edilen bu hakların 2012-2013 şartlarında ne kadar olabiliyorsa bir şekilde bu insanlara iade edilmesi. Bu tür sergi ve organizasyonların buna vesile olmasını diliyorum'' dedi.

Reklam
Reklam

Türk Ocakları Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal da, Ahıska Türklerinin çok tabi bir şey istediğini belirterek ''Onlar evlerine, köylerine, mezarlarına dönmek istiyor. İnsanlık bunu onlara vermeli. Bugün buradan Türkiye'ye ve dünyaya bir çığlık atıyoruz, Ahıskalılar vatanına dönmeli'' diye konuştu.

"Sürgünde 68. Yıl" sergisinin 20 Kasım’a kadar açık kalacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: