Suriye ‘de görüntü çekmek kelle koltukta

Gazetecilerin çektikleri görüntüler Askerler tarafından imha ediliyor.

Hatay sınır kapılarında gazetecilere Suriye tarafından yine yeni saldırılar oldu.

Türkiye’nin uç noktasında bulanan Hatay Suriye’den kaçak olarak giren Esat aleyhtarı Suriye vatandaşlarını çadır kentlere yerleştiriyor. Özellikle Hatay’daki sınır hattında Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyelileri, görüntülemek isterken askeri bölgeye izinsiz giriş yapıldığı gerekçesi ile gözaltılar artınca Askerler tedbir aldı.

Yaklaşık 2 hafta içerisinde yerli ve yabancı basın mensubunun askeri yasak bölgede sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile gözaltılar başlatıldı. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri Suriyeli sığınmacıları Asi Nehri kıyısından giriş yaptıkları için buraya tabelalar asarak gazetecilerin bu bölgeye girmelerinin yasak olduğunu belirtmek istediler. Asılan tabelaların askeri bölge hattında olduğu için, girişlerin yapıldığı ancak tabelayı gören Basın mensupları tekrar gerisingeri askerler ve kolluk kuvvetleri cebelleşmesinden sonra o bölgeden çıkartılarak tekrar sorguya alınıyor. Bölgede çekimlere müsaade edilmezken fotoğraf makinaları ellerinden alınan gazetecilerin çektikleri fotoğraflar ve kamera görüntüleri askerler ve kolluk kuvvetleri tarafından silinip imha ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: