Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'dan Destek Gösterisi

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye'de iki yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta mağdur olan...

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye'de iki yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta mağdur olan halka destek amacıyla İstanbul'da destek gösterisinde bulundu. Suriye'deki savaşı anlatan çeşitli dövizlerin taşındığı gösteride Suriye halkıyla dayanışma mesajı verildi.

Eminönü'nde gerçekleştirilen programda söz alan konuşmacılar, 15 -22 Mart günlerinin Suriye haftası ilan edildiğini hatırlatarak çalışmalar hakkında bilgi veridi. Platform tarafından yapılan basın açıklamasında bir hafta içinde Suriye dramının unutulmaması amacıyla, aralarında İstanbul, Gaziantep, Bursa, Malatya gibi birçok şehirde dayanışma mitinglerinin yapıldığı belirtildi. Çalışmalar kapsamında, 71 ilde basın açıklamaları yapıldığı, 81 ilde resim sergisinin açıldığı, kermeslerin düzenlendiği, televizyonlarda kısa filmlerin yayınlandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Suriye'deki savaşı anlatan fotoğraflarda, "Siz hiç çocuklarınız için kendinizi mermilere siper ettiniz mi? Dünya susuyor, Esed vuruyor. Siz hiçbir sabah evleri başlarına yıkılan anneler gördünüz mü?" gibi ifadeler dikkat çekti.

Suriyeli Eymen Acus, Suriye'de Esed'in bir an önce düşmesini arzu ettiklerini ifade ederek, Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerin desteği sebebiyle bunun biraz zaman alabileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: