Suriye Için Ajanlık Iddiası

"Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istenen

"Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istenen biri Suriyeli 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sbahı Hamdo ile sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada tutuksuz yargılanan sanık M.A. yer almadı.

Sanık Sbahı Hamdo'nun daha önceki savunmalarını tekrar ettiği duruşma ertelendi.

Hatay'da 16 Ekim 2011 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan iki zanlı hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Sbahı Hamdo'nun birçok defa Hatay'a geldiği, Suriye'den gelen sığınmacıların yerleştiği kampların, Hatay il merkezinde bulunan ve halkın yoğun kullandığı köprü, cadde ve meydan gibi yerlerin Yayladağı ilçesindeki askeri lojmanların ve bu lojmanlara hakim noktadaki binaların görüntülerini kayda aldığı belirtilmişti.

Reklam
Reklam

Sanıklardan Sbahı Hamdo'nun "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin eden kimseye 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilir" hükmünü içeren TCK'nın 328/1. maddesi ile 53 ve 63. maddeleri, diğer sanık M.A'nın da TCK'nın 328/1, 53, 58, ve 63. maddeleri uyarınca cezalandırılması talep ediliyor.

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: