Suriye Kürt Ulusal Meclisi Üyesi Candi Öldürüldü

Yüksek Kürt Konseyi ve Suriye Kürt Ulusal Meclisi Üyesi Mahmut Vali Ebu Candi, Suriye’nin Serekaniyê...

Yüksek Kürt Konseyi ve Suriye Kürt Ulusal Meclisi Üyesi Mahmut Vali Ebu Candi, Suriye’nin Serekaniyê kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Dün sokak ortasında 2 kişi tarafından suikast sonucu öldürülen Suriye Kürt Ulusal Meclisi Üyesi'nin bir numaralı katil zanlılarının terör örgütü PKK ve PYD üyeleri olduğu iddia ediliyor.

Mahmut Vali'ye, Suriye’de PKK ve onun siyasi uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD)’ye boyun eğmediği ve farklı siyasi Kürt partilerinde görev yaptığı için 2 yıl önce de teröristler tarafından dağa çıkarılarak feci şekilde işkence yapılmıştı. İddiaya göre cinayetin PYD ve ENKS arasında Suriye Kürtlerinin bağımsızlığını yeniden tanımlayacak bir bayrak logosu krizi yüzünden meydana geldiği ifade ediliyor. Suriye Kürtlerini temsil edecek sözde bayrakta kendi logosuna yer verilmesini isteyen PYD’nin Mahmut Vali’yi öldürerek, ENKS ve Yüksek Kürt Konseyi’ne gözdağı verdiği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

PKK/PYD SURİYE’DE DAHA ÖNCE DE KÜRT AŞİRET LİDERLERİNE SALDIRIDA BULUNMUŞTU

PKK/PYD daha önce de kendisine tabi olmayan Kürt siyasi parti ve liderlerini Suriye istihbarat birimi El Muhaberat ile işbirliğine giderek kontra ve hain ilan etmiş, suikast düzenlemişti. Ekim 2011’de Kamışlı'da yaşayan Geleceğin Hareketi Partisi'nin lideri Meşal Fazıl Temo'yu öldüren PKK/PYD, Ocak 2012'de ise Suriye’de bölgenin en büyük aşiret liderlerinden Abdullah Bedro’ya silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda Bedro ağır yaralanmış, 3 oğlu ise hayatlarını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: