Suriye Müslüman Kardeşler Lideri: Tercihimiz İran değil Türk yönetim modeli

Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Şafka, Suriye rejiminin düşmesinden sonra Türkiye modelinin takip edileceğini söyledi....

Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Şafka, Suriye rejiminin düşmesinden sonra Türkiye modelinin takip edileceğini söyledi. Sürgün hayatı yaşayan lider Muhammed Şafka, Türkiye yönetim sisteminden etkilendiğini, Beşşar Esed rejiminin düşmesi halinde Türkiye modelinin tercih edileceğini belirtti.
Müslüman Kardeşler’in Suriye şubesinin her zaman özgürlüğü ve demokrasiyi istediğini ifade eden Muhammed Şafka, Bloomberg’e Türkiye'den yaptığı açıklamada diktatörlüğe de karşı olduklarını söyledi. Şafka, Suriye’nin Müslüman Kardeşler’in idaresinde olması halinde tüm Suriyelilere tam bir özgürlük ve seçim hakkı tanıyacaklarını, tek taraflı hareket etmeyeceklerini ve herkesle işbirliği yapacaklarını ifade etti. Şafka, “Türkiye’nin yönetim sisteminden etkilendik ve İran modeli konusunda istekli değiliz. Halka bir şeyler dayatmayı istemiyoruz.” dedi.
Bloomberg haberinde Osmanlı İmparatorluğunun düşmesinden sonra halkın büyük bir çoğunluğu Müslüman olmasına rağmen Türkiye’nin kurulduğu 1923’ten beri laik bir devlet olarak yönetildiğini vurguladı. İran’ın ise 1979’dan beri siyasi ve sosyal politikaları belirleyen Müslüman mollaların liderliği altında olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz