Suriye sınırında mayın temizleme çalışmaları başladı

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde yeni gümrük kapısının yapılacağı 156 dönümlük alanda mayın temizleme çalışmaları başladı. Yurt...

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde yeni gümrük kapısının yapılacağı 156 dönümlük alanda mayın temizleme çalışmaları başladı. Yurt dışından getirilen makinelerle 60 dönümü temizlenen alanın 2,5 aylık bir süre sonunda tamamen bitirilmesi planlanıyor. Mayın temizleme işinin bitmesinin ardından bölgeye yeni bir gümrük binası yapılacak.
Karkamış’ta daha önce Antik Kent’te mayınların temizlenmesi için bir çalışma başlatılmıştı. Şimdi de Gümrük Müsteşarlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin birlikte yaptığı protokol çerçevesinde, bölgede yapılacak yeni gümrük binası için çalışma başlatıldı. Gümrük Müsteşarlığı ile Gaziantep İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol ile mayın temizleme çalışmaları için ilk adım atıldı. Bu çerçevede çıkılan açık ihaleyi Nokta Yatırım şirketi aldı. 15 yerli ve BM'den akredite olan 10 yabancı gözlemcinin yer aldığı ekip, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
İşe başlayan firma yetkilileri, yurt dışından getirilen makinelerle 60 dönümlük araziyi temizledi. İhale bedelinin yaklaşık 500 bin TL olduğunu söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, “Mayın temizleme işi hızla ilerliyor. Burada Antik Kent için yapılan çalışmalardan farklı bir metot izleniyor. Orası arkeolojik bölge olduğu için çalışmalar elle yapılıyordu. Şimdi de yurt dışından getirilen makinelerle temizlik çalışmaları sürdürülüyor. 2,5 ay gibi bir süre diliminde çalışmaların bitmesini öngörüyoruz. Mayınlar temizlendiğinde de modern bir gümrük binası yapılacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz