Suriye Sınırında Silah Operasyonu

Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'nda durdurulan 2 minibüste, 120 havalı tüfek ve 50 kuru sıkı tabanca ile bu silahlara ait

Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'nda durdurulan 2 minibüste, 120 havalı tüfek ve 50 kuru sıkı tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek ve mermi ele geçirildi.

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki gümrük kapısında gerçekleştirilen operasyonda, Suriye uyruklu M.W.J. yönetimindeki 542339 ve Suriye uyruklu N.K. idaresindeki 135562 plakalı minibüs şüphe üzerine durduruldu.

Reklam
Reklam

Araçlarda yapılan aramada, 120 havalı tüfek, 50 kuru sıkı tabanca, 60 bin havalı saçma fişeği, 14 bin 300 av tüfeği fişeği, 4 bin 500 kuru sıkı tabanca mermisi, 107 tüfek dürbünü ve 280 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.

Gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: